Άγνωστοι βανδάλισαν έργα καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση «Βάλ' τους Χ - Ο μαύρος χάρτης της ρατσιστικής βίας» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, επτά έργα καλλιτεχνών υπέστησαν βανδαλισμό το βράδυ της Παρασκευής. 

 

«H καμπάνια αυτή είναι μέρος του αγώνα ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος/-οι θεωρούν ότι χαράσσοντας αλφάδια πάνω σε πίνακες και καταστρέφοντας τα έργα καλλιτεχνών, συνεισφέρουν στον αντιφασιστικό αγώνα, θα τους προτείναμε να το ξανασκεφτούν», σχολίασε μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργ για τον βανδαλισμό.

 

 

 

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ:

 

«Τον τελευταίο χρόνο, στην καμπάνια Βαλ'τους Χ αφιέρωσαν κόπο και μεράκι δεκάδες άνθρωποι. Καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και πολλοί άλλοι έβαλαν το λιθαράκι τους απο το υστέρημα του χρόνου τους.

 

Τη συλλογική αυτή προσπάθεια προσπάθησαν να αμαυρώσουν χθες κάποιος/-οι, βανδαλίζοντας 7 έργα καλλιτεχνών. Τα έργα θα αντικατασταθούν, και η προσπάθεια θα συνεχίσει.


Από εμάς ένα σχόλιο μόνο: η καμπάνια αυτή είναι μέρος του αγώνα ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος/-οι θεωρούν ότι χαράσσοντας αλφάδια πάνω σε πίνακες και καταστρέφοντας τα έργα καλλιτεχνών, συνεισφέρουν στον αντιφασιστικό αγώνα, θα τους προτείναμε να το ξανασκεφτούν.»