Βανδάλισαν αντιφασιστικά έργα σε έκθεση στην Τεχνόπολη

Βανδάλισαν αντιφασιστικά έργα σε έκθεση στην Τεχνόπολη Facebook Twitter
0

Άγνωστοι βανδάλισαν έργα καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση «Βάλ' τους Χ - Ο μαύρος χάρτης της ρατσιστικής βίας» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, επτά έργα καλλιτεχνών υπέστησαν βανδαλισμό το βράδυ της Παρασκευής. 

«H καμπάνια αυτή είναι μέρος του αγώνα ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος/-οι θεωρούν ότι χαράσσοντας αλφάδια πάνω σε πίνακες και καταστρέφοντας τα έργα καλλιτεχνών, συνεισφέρουν στον αντιφασιστικό αγώνα, θα τους προτείναμε να το ξανασκεφτούν», σχολίασε μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργ για τον βανδαλισμό.

Βανδάλισαν αντιφασιστικά έργα σε έκθεση στην Τεχνόπολη Facebook Twitter
Βανδάλισαν αντιφασιστικά έργα σε έκθεση στην Τεχνόπολη Facebook Twitter

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ:

«Τον τελευταίο χρόνο, στην καμπάνια Βαλ'τους Χ αφιέρωσαν κόπο και μεράκι δεκάδες άνθρωποι. Καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και πολλοί άλλοι έβαλαν το λιθαράκι τους απο το υστέρημα του χρόνου τους.

Τη συλλογική αυτή προσπάθεια προσπάθησαν να αμαυρώσουν χθες κάποιος/-οι, βανδαλίζοντας 7 έργα καλλιτεχνών. Τα έργα θα αντικατασταθούν, και η προσπάθεια θα συνεχίσει.


Από εμάς ένα σχόλιο μόνο: η καμπάνια αυτή είναι μέρος του αγώνα ώστε να γίνουν ευρέως γνωστά τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αν κάποιος/-οι θεωρούν ότι χαράσσοντας αλφάδια πάνω σε πίνακες και καταστρέφοντας τα έργα καλλιτεχνών, συνεισφέρουν στον αντιφασιστικό αγώνα, θα τους προτείναμε να το ξανασκεφτούν.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM