Δίκη Πάσσαρη: Ενοχή για 4 ανθρωποκτονίες, 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας

Δίκη Πάσσαρη: Ενοχή για 4 ανθρωποκτονίες, 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας Facebook Twitter
Η πρόταση που έκανε η εισαγγελέας για τον Κώστα Πάσσαρη (Πηγή φωτό ΑΠΕ)
0

Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη για 4 ανθρωποκτονίες και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις. Ο κατηγορούμενος είχε οργανωμένο σχέδιο για να αποδράσει από το νοσοκομείο "Γεννηματάς" τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη», είπε η εισαγγελέας.

Επεσήμανε μάλιστα ότι το γεγονός πως ο Πάσσαρης είχε οργανωμένο σχέδιο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τις άλλες δύο φορές που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άλλαξε γνώμη και είπε ότι δεν θέλει να εξεταστεί, καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορούσε να διαφύγει επειδή τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής- που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος- σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.


«Έπεφταν οι σφαίρες βροχή»


Πριν από την εισαγγελική πρόταση κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες που ήταν παρόντες στη δολοφονία των δύο αστυνομικών, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς».


«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν "πού είναι ο αξονικός τομογράφος"», ανέφερε η πρώτη μάρτυρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.


«Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη...», συμπλήρωσε.

Ο άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς ο Πάσσαρης έφυγε. «Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν "σταματήστε τον". Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το "Σωτηρία". Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες», ανέφερε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM