Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Αττική και Στερεά Ελλάδα μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Αττική και Στερεά Ελλάδα μετά την κακοκαιρία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις δημοτικές ενότητες Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας της Περιφέρειας Αττικής και τις κοινότητες Καρύστου, Αετού και Καλυβίων του Δήμου Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς πήρε χθες την σχετική απόφαση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν παγετό, πλημμύρες και κατολισθήσεις. 

Εγκλωβισμένες οικογένειες

Ο «Άγιος Νεκτάριος» στα Βίλια πέρασε χθες την τέταρτη συνεχόμενη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και, όπως κατήγγειλε ο κοινοτάρχης Βιλίων Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, την Πρωτοχρονιά ο στρατός απεγκλώβισε τρία άτομα με προβλήματα υγείας αλλά τέσσερις οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες στον Αγιο Νεκτάριο υπό δύσκολες συνθήκες.

«Δεν μπορεί αυτός ο οικισμός να μην έχει για τέσσερις μέρες ρεύμα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι' αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος», είπε ο κ. Μακρυνόρης, προσθέτοντας ότι τα Βίλια έμειναν χθες και χωρίς νερό. «Δεν μπορεί 54 χιλιόμετρα από την Αττική να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν προβλήματα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση».

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας δήλωνε επίσης αδυναμία να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα και η περιφέρεια έστειλε στην περιοχή επτά εκχιονιστικά μηχανήματα για τον περαιτέρω καθαρισμό των δρόμων κυρίως εντός του αστικού ιστού. Στην Κύμη, τμήμα του οδοστρώματος υπέστη καθίζηση και η κυκλοφορία γίνεται μόνο από το ένα ρεύμα. Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχει απαγορεύσει σε βαριά οχήματα τη διέλευση ενώ, νωρίτερα, κατολίσθηση είχε σημειωθεί στην επαρχιακή οδό Λίμνης -Αιδηψού, όπου βράχοι κάλυψαν το οδόστρωμα.

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην Κρήτη λόγω των χιονοπτώσεων, στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών και στον Δήμο Σφακίων.

Την Κυριακή, ένα νέο ψυχρό μέτωπο αναμένεται να φέρει σφοδρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM