Υποχωρεί σταδιακά η «Ζηνοβία» - Που θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και το κρύο

Υποχωρεί σταδιακά η «Ζηνοβία» - Που θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και το κρύο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Αποχωρεί» σιγά σιγά η κακοκαιρία «Ζηνοβία» από τη χώρα μας με βροχές και χαμηλή θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και με μικρότερη ένταση και διάρκεια στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη.

Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς θα σταματήσουν σταδιακά έως το μεσημέρι. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται στη νοτιοανατολική χώρα έως το βράδυ της Τρίτης 31/12.

Υποχωρεί σταδιακά η «Ζηνοβία» - Που θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και το κρύο Facebook Twitter
Ο ολικός υετός που αναμένεται στη νοτιοανατολική χώρα έως το βράδυ

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 11 με 14 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι σήμερα αρκετά ήταν τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας. Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Βαρικό Φλώρινας και ήταν ίση με -9.8 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογα χαμηλές ήταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες και στα χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, που δεν περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, όπως επί παραδείγματι στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-9.9) και στο καταφύγιο Λαϊλιά (-9.7).

Υποχωρεί σταδιακά η «Ζηνοβία» - Που θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και το κρύο Facebook Twitter
Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ