Το καθεστώς οικογενειακής βίας που βίωνε η 33χρονη Αδαμαντία Αντύπα, στα χέρια του συζύγου και δολοφόνου της, περιέγραψε ο πατέρας του θύματος ξεσπώντας μετά την κηδεία της. 

 

«Θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του», είπε για τον καθ' ομολογίαν 54χρονο δράστη ο Ιωάννης Αντύπας. «Και τότε που ήταν έγκυος την χτυπούσε. Ακόμη και στην κοιλιά», πρόσθεσε ο ίδιος, λίγη ώρα αφότου είπε το «τελευταίο αντίο» στην κόρη του, στο πλευρό της μητέρας και των δυο άλλων παιδιών τους. Ο κ. Αντύπας θεωρεί μάλιστα πως ο τετράχρονος σήμερα εγγονός τους γεννήθηκε με αναπηρία εξαιτίας των επιθέσεων που δεχόταν η κόρη του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

 

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η γυναίκα είχε φύγει από την συζυγική εστία επιστρέφοντας στους γονείς της στην Αχαΐα. Ωστόσο αργότερα υπήρξε μία επανασύνδεση με τον σύζυγό της και επέστρεψε στην Αλικαρνασσό του Ηρακλείου στην Κρήτη. Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, ο προφυλακιστέος πλέον δράστης, δεν δίσταζε στο παρελθόν να χειροδικεί σε βάρος της γυναίκας του ακόμα και σε κοινή θέα, στην μέση του δρόμου. 

 

Στη σημερινή απολογία του, ο 54χρονος υδραυλικός ισχυρίστηκε ότι είναι «συντετριμμένος» και έχει μετανιώσει για το στυγερό έγκλημα της 22ας Δεκεμβρίου, όταν τα ξημερώματα πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής το θύμα του με καραμπίνα. Πριν τη δολοφονία, το ζευγάρι είχε επιστρέψει από νυχτερινή διασκέδαση και, μετά από διαπληκτισμό, ο 54χρονος πυροβόλησε δύο φορές τη σύζυγό του.

 

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή: «Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία».