«Την χτυπούσε στην κοιλιά όταν ήταν έγκυος»: Ξεσπά ο πατέρας της 33χρονης που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο

«Την χτυπούσε στην κοιλιά όταν ήταν έγκυος»: Ξεσπά ο πατέρας της 33χρονης που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο Facebook Twitter
0

Το καθεστώς οικογενειακής βίας που βίωνε η 33χρονη Αδαμαντία Αντύπα, στα χέρια του συζύγου και δολοφόνου της, περιέγραψε ο πατέρας του θύματος ξεσπώντας μετά την κηδεία της. 

«Θεωρούσε την κόρη μου κτήμα του», είπε για τον καθ' ομολογίαν 54χρονο δράστη ο Ιωάννης Αντύπας. «Και τότε που ήταν έγκυος την χτυπούσε. Ακόμη και στην κοιλιά», πρόσθεσε ο ίδιος, λίγη ώρα αφότου είπε το «τελευταίο αντίο» στην κόρη του, στο πλευρό της μητέρας και των δυο άλλων παιδιών τους. Ο κ. Αντύπας θεωρεί μάλιστα πως ο τετράχρονος σήμερα εγγονός τους γεννήθηκε με αναπηρία εξαιτίας των επιθέσεων που δεχόταν η κόρη του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η γυναίκα είχε φύγει από την συζυγική εστία επιστρέφοντας στους γονείς της στην Αχαΐα. Ωστόσο αργότερα υπήρξε μία επανασύνδεση με τον σύζυγό της και επέστρεψε στην Αλικαρνασσό του Ηρακλείου στην Κρήτη. Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, ο προφυλακιστέος πλέον δράστης, δεν δίσταζε στο παρελθόν να χειροδικεί σε βάρος της γυναίκας του ακόμα και σε κοινή θέα, στην μέση του δρόμου. 

Στη σημερινή απολογία του, ο 54χρονος υδραυλικός ισχυρίστηκε ότι είναι «συντετριμμένος» και έχει μετανιώσει για το στυγερό έγκλημα της 22ας Δεκεμβρίου, όταν τα ξημερώματα πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής το θύμα του με καραμπίνα. Πριν τη δολοφονία, το ζευγάρι είχε επιστρέψει από νυχτερινή διασκέδαση και, μετά από διαπληκτισμό, ο 54χρονος πυροβόλησε δύο φορές τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή: «Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM