Συναγερμός επικράτησε νωρίτερα στο λιμάνι της Κυλλήνης, όπου ένα σοβαρό ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

 

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το πλοίο της γραμμής το Fior di Levante «έκοψε» τους κάβους, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει στη θάλασσα. Το αυτοκίνητο που βρισκόταν στον «καταπέλτη» και, αφού ταλαντεύτηκε, κατέληξε στον βυθό.

 

Το LiFO.gr επικοινώνησε με το αρχηγείο του Λιμενικού, σύμφωνα με το οποίο το πλοίο έκανε εκφόρτωση όταν σημειώθηκε θραύση κάβων και απομακρύνθηκε από το λιμάνι, με αποτέλεσμα την πτώση του αυτοκινήτου χωρίς επιβάτες. «Η οδηγός είναι σώα και αβλαβής», σύμφωνα με το γραφείο τύπου. 

 

 

 

Ωστόσο, πηγές που επικαλείται το Ilialive περιγράφουν ότι τα μέλη του πληρώματος πρόλαβαν να βγάλουν την οδηγό, ελάχιστες στιγμές πριν από μία παρ' ολίγον τραγωδία. Το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα και κατέληξε στον πυθμένα του λιμανιού ενώ η ανέλκυσή του θα γίνει μόλις το επιτρέψουν μόλις οι καιρικές συνθήκες - πιθανότατα αύριο. 

 

Τα μακρινά πλάνα, φαίνεται να επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ:

Το πλοίο βγήκε από το λιμάνι μετά την νέα φορτοεκφόρτωση, προκειμένου να δέσουν τα άλλα δύο πλοία «Ανδρέας Κάλβος» και «Mare di Levante». Αρκετός κόσμος αυτή την ώρα συγκεντρωμένος στο λιμάνι - επιβάτες πλοίων που περιμένουν να επιβιβαστούν.