Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, νωρίτερα σήμερα το πρωί, στη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». 

 

Σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η παρέμβαση του Ρουβίκωνα έγινε εξαιτίας εργατικού ατυχήματος που είχε συμβεί στο νοσοκομείο πριν από 15 μέρες ενώ καταγγέλλει τις εργασιακές συνθήκες στο νοσοκομείο. «Δεν χρειάζεται να πούμε αναλυτικά για την μεθοδευμένη υποβάθμιση, για τις εγκληματικές ελλείψεις στα υλικά, στα φάρμακα, στο προσωπικό, για τις διπλοβάρδιες και τα ανύπαρκτα ρεπό των εργαζομένων που ριψοκινδυνεύουν μετά από κάθε εφημερεία-χρονομαραθώνιο τόσο τη δική τους υγεία, όσο και των ασθενών τους. Όλοι έχει χρειασθεί να τα ζήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 

Στην ανάρτησή του ο Ρουβίκωνας φωτογραφίζει και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει αναφέροντας ότι «δεν βλέπει των ώρα να εφαρμόσει τα νεοφιλελεύθερα σχέδια περεταίρω ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων επεκτείνοντας τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, παραχορώντας ακόμη και ολόκληρες καινούργιες πτέρυγες νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές».

 

«Αυτοί που εξυμνούν την ελεύθερη αγορά και την επιχειρηματικότητα, αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία σαν να είναι το τσιφλίκι τους, χαρίζοντάς τα σαν λάφυρα πολέμου στους ιδιώτες», αναφέρει ο Ρουβίκωνας κάνοντας λόγο για «επένδυση - ληστεία» με μηδενικό επιχειρηματικό ρίσκο.