Τραγωδία στο Περιστέρι: «Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου...» - Ο πατέρας απαντά στα περί παραμέλησης

Τραγωδία στο Περιστέρι: «Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου...» - Ο πατέρας απαντά στα περί παραμέλησης Facebook Twitter
0

Ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού που πέθανε μέσα σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στο Περιστέρι απάντησε στις κατηγορίες περί παραμέλησης και περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρό το παιδί. 

Λίγες ώρες μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του παιδιού, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε πως για την συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ανώνυμη καταγγελία για συνθήκες παραμέλησης. Μετά την καταγγελία ο πατέρας έδωσε την δική του απάντηση ενώ και οι δύο γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι αφού σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Ο πατέρας, μιλώντας σε newsit και protothema, είπε ότι είχε αφήσει σηκωμένο τον μηχανισμό του κρεβατιού προκειμένου να διευκολύνει τη μητέρα να τακτοποιήσει πράγματα στον αποθηκευτικό χώρο, αφού η ίδια είχε πρόβλημα με το χέρι της και δεν μπορούσε και εκείνος θα έφευγε νωρίς. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της νύχτας, το παιδί σηκώθηκε και πήγε να παίξει ξανά. Όμως φαίνεται πως τράβηξε το λουρί του μηχανισμού με αποτέλεσμα να κλείσει το κρεβάτι και το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Όπως εξήγησε, το παιδί δεν είχε βαπτιστεί γιατί η μητέρα του δεν είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της και έτσι ήταν γραμμένο στο όνομα εκείνου. «Το παιδί ήταν στο όνομα του πρώην άντρα της Ιωάννας και περιμέναμε τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσω να το πάρω εγώ, έχουμε κάνει DNA και απλά περιμέναμε την γραφειοκρατία. Περιμένουμε ένα τελευταίο δικαστήριο για να το έπαιρνα στο όνομα μου και να το βάπτιζα», λέει ο ίδιος.

«Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου...»

Ο πατέρας του αγοριού περιέγραψε πώς το παιδί παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού:

«Συζούμε το τελευταίο διάστημα. Χθες το πρωί, κάναμε γενική καθαριότητα στο σπίτι και το κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας είναι διαιρούμενο, έχει μηχανισμό για αποθηκευτικό χώρο. Ο μικρούλης ανακάλυψε την τρύπα του αποθηκευτικού χώρου χθες το πρωί, γιατί έμπαινε μέσα όταν ο μηχανισμός ήταν σηκωμένος τέρμα πάνω και έμπαινε και έπαιζε, Κρυβόταν, το είδε σαν κρυψώνα. Κατά τις οκτώ το απόγευμα πέσαμε για ύπνο. Επειδή εγώ θα έφευγα πρωί, το βραδάκι σήκωσα τον μηχανισμό λίγο πάνω για να τον βρει η Ιωάννα το πρωί γιατί έχει πρόβλημα με το χέρι της και δεν μπορεί να το ξεχωρίσει για να το σηκώσει μόνη της. Το είχα αφήσει μια απόσταση 50 πόντων.

»Ο μικρούλης έπεσε μαζί μας για ύπνο στους καναπέδες στο σαλόνι. Προφανώς ξύπνησε, δεν ξέρω τι ώρα μπορεί να σηκώθηκε, είδε εκεί την κρυψώνα που ήταν ανοικτή και το θεώρησε παιχνίδι. Με το που μπήκε μέσα, στον μηχανισμό όταν είναι σηκωμένος κρέμεται ένα λουρί. Η χρήση του είναι βοηθητική, όταν ο μηχανισμός είναι πολύ ψηλά να βοηθάς στο τράβηγμα για να κλείσει. Προφανώς, εκτιμώ, δεν μπορώ να ξέρω, έπιασε το λουρί, ήθελε να βγει και βρήκε στήριγμα το λουρί. Δεν μπορώ να ξέρω. Έτσι κατέβηκε όλο το στρώμα με τον μηχανισμό κάτω και σφράγισε. Η Ιωάννα στις πέντε το πρωί σηκώθηκε για να ταΐσει το άλλο το παιδάκι μας και παρατήρησε ότι ο δυόμισι ετών γιος μας δεν ήταν δίπλα της. Άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν τον βρίσκει πουθενά. Βλέπει τον μηχανισμό του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα κλειστό και πάει και το ανοίγει γιατί θυμόταν ότι ήταν ανοικτός. Το σηκώνει και βλέπει το μωρό από κάτω με ανοικτά τα ματάκια του.

»Άστα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το πήρα νεκρό στα χέρια μου με ανοικτά τα ματάκια του και έτρεξα στην κλινική μπας και το σώσω. Ήταν ήδη αργά, του έκανα μαλάξεις του έβαλα αέρα στο στοματάκι του τα έκανα όλα αυτά αλλά δυστυχώς... Κάποιοι γράφουν χωρίς να ξέρουν, και μιλούν για δολοφονία και πως η μητέρα θα δικαστεί την δολοφονία του μικρού, δεν έχει γίνει ακόμη η νεκροτομή του παιδιού μας και γράφουν τέτοιες αηδίες...»

Τραγωδία στο Περιστέρι: «Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου...» - Ο πατέρας απαντά στα περί παραμέλησης Facebook Twitter
Τραγωδία στο Περιστέρι: «Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου...» - Ο πατέρας απαντά στα περί παραμέλησης Facebook Twitter

Τι απαντά για την καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έβγαλε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι είχε δεχθεί κλήση τον Σεπτέμβριο «που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας». Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πατέρας του αγοριού ξεσπά απαντώντας σε όσα αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού: «Ήρθε εδώ πέρα η πρόνοια, κάνανε έλεγχο και ήταν όλα σωστά. Έχω και μια πρώην σύζυγο, κατάλαβες... Δεν ξέρω τι λέει ο κάθε ένας... Ήρθε εδώ η πρόνοια, έκανε έλεγχο, δεν υπήρχε κανένα θέμα. Λες να υπάρχει πατέρας στην γη που να χάνει το παιδί του και στις 2-3 η ώρα να υπάρχει αμέλεια εφόσον κοιμάμαι; Υπάρχει ένας πρώην γάμος, δεν μπορώ να ξέρω ποιος σκαρφίστηκε αυτό και το έκανε, η διαδικασία έχει γίνει νομιμότατα, ήρθε η πρόνοια, είδε το σπίτι, είδε τα παιδάκια μου. Η απάντηση είναι εγγράφως στην πρόνοια και επίσημα».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ