Κρήτη: Γιατρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού επειδή υποστήριξε μετανάστη

Κρήτη: Γιατρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού επειδή υποστήριξε μετανάστη Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει την Τετάρτη, η υπόθεση ενός 47χρονου γιατρού, ο οποίος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ντόπιους, επειδή βοήθησε μετανάστη, ο οποίος είχε νωρίτερα δεχτεί ρατσιστική επίθεση  στην Κρήτη.

Το επίμαχο συμβάν, το οποίο είχε, μάλιστα, καταγραφεί και από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, είχε λάβει χώρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με τον 47χρονο, σήμερα, Δημήτρη Μακρέα να δέχεται πισώπλατη επίθεση, την ώρα που περπατούσε ανυποψίαστος μαζί με τη σύντροφό του στη Σπλάντζια Χανίων.

Ο γιατρός τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Μετά το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συλλήψεις και τελικά λίγες ημέρες μετά η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Η δίκη διεξήχθη παρουσία πλήθους αλληλέγγυου κόσμου των Χανίων, που είχε βρεθεί μέσα κι έξω από τα Δικαστήρια, προκειμένου να διατρανώσει τη συμπαράστασή του στον Δημήτρη Μακρέα. 

Στο εδώλιο κάθισαν τρεις άνδρες, εκ των οποίων κρίθηκαν τελικά ένοχοι οι δύο. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών, ενώ στον έτερο καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε. Μετά την καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση, οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. 

Με αφορμή την σημερινή δίκη, το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καλεί τους Χανιώτες να συμμετάσχουν σε παράσταση αλληλεγγύης που θα λάβει χώρα, στις 11 το πρωί, στα Δικαστήρια Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Την Τετάρτη 13/11/2019 εκδικάζεται στο Εφετείο Χανίων η έφεση που άσκησαν οι καταδικασμένοι για τη δολοφονική επίθεση στον ιατρό Δημήτρη Μακρέα.

Την 25η Μαρτίου του 2015, ο Δημήτρης ξυλοκοπήθηκε άγρια και πισώπλατα, από ομάδα ανθρώπων, επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες, έκανε δηλαδή το αυτονόητο.

Στις μέρες μας, οι φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τα περιστατικά ρατσιστικής και φασιστικής βίας στην πόλη και τη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται.

Οφείλουμε ως κοινωνία, ως πολίτες να πάρουμε θέση, να σηκώσουμε ανάστημα στο μίσος, στη βία, στην ανοχή και στη συγκάλυψη, οφείλουμε να πάρουμε θέση, μα ταυτόχρονα να κάνουμε και πρόταση. Και η πρότασή μας είναι η αλληλεγγύη.

- Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον φίλο, συνάδερφο και συνοδοιπόρο στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χανίων Δημήτρη Μακρέα.

- Ζητάμε την καταδίκη των ενόχων ως παραδειγματισμό, για να μην ξανασυμβούν αντίστοιχες φασιστικού τύπου δολοφονικές επιθέσεις.

- Καλούμε σε παράσταση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια, την Τετάρτη 13/11/2019, στις 11 π.μ.»

Με πληροφορίες από Neakriti

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι ήρωες είναι ευγενικοί.Οι Κρήτες έχουν υπάρξει ήρωες.Μένει να αποδειχθεί ότι - σαν πλειοψηφία τουλάχιστον - είναι και "ευγενικοί".ΑΝΘΡΩΠΟΙ δηλαδή, που καταδικάζουν την τυφλή εξολοθρευτική βία κατά του δικαιώματος της υγείας όπου γης.