Καταιγίδα «Βικτώρια»: Πολύ δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αθήνα προειδοποιεί ο Καλλιάνος

Καταιγίδα «Βικτώρια»: Πολύ δύσκολη η αυριανή μέρα για την Αθήνα προειδοποιεί ο Καλλιάνος Facebook Twitter
Η καταιγίδα Βικτώρια, που ήδη πλήττει τα δυτικά της χώρας θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην Αττική αύριο, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος (EUROKINISSI)
0

Η καταιγίδα Βικτώρια, που ήδη πλήττει τα δυτικά της χώρας θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην Αττική αύριο, όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. 

Ο Γ.Καλλιάνος τόνισε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που σε ορισμένες φορές θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, σε σταθμό της Κέρκυρας οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 10 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο πάντως, τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και ειδικότερα την Αθήνα, το πρωί της Τετάρτης. «Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική και στην Αθήνα θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις, οπότε οι μετακινήσεις θα είναι πολύ δύσκολες». Απόψε θα πληγεί περισσότερο η Δυτική Ελλάδα και από το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, προσθέτοντας πως αναμένεται λασποβροχή λόγω συγκέντρωσης σκόνης από την Αφρική.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη «Βικτώρια» το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο, το οποίο θα διαρκέσει 72 ώρες. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Παρασκευή. 

Αναλυτικά η πρόβλεψη από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8, στο Ιόνιο τοπικά 9 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς αργά τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και σταδιακά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ