Κακοκαιρία Βικτώρια: Iσχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία Βικτώρια: Iσχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι Facebook Twitter
0

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα με την επέλαση της κακοκαιρίας «Βικτώρια» την Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες  αλλά και χαλαζοπτώσεις με θυελλώδεις νότιους ανέμους, που θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Σαρδηνίας, θα κινηθεί αργά ανατολικά και από το μεσημέρι της Τρίτης θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Βικτώρια», με τα μέτωπα του να επηρεάζουν αρχικά τα δυτικά τμήματα και βαθμιαία έως την Πέμπτη και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας μας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8, στο Ιόνιο τοπικά 9 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς αργά τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και σταδιακά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM