Για ακόμη μια φορά, Κούρδοι της Αθήνας διαδήλωσαν σήμερα κατά της Τουρκίας με συγκέντρωση και πορεία.

 

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας και ξεκίνησαν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία. Εκεί ωστόσο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμει και είχε στηθεί φραγμός με αστυνομικές κλούβες. Για λίγο προκλήθηκε ένταση καθώς Κούρδοι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν τον φραγμό και να εισβάλουν στην τουρκική πρεσβεία, αλλά εμποδίστηκαν. Η πορεία συνέχισε προς την αμερικανική πρεσβεία.

 

 

 

Η Άγκυρα λέει στην Αθήνα να λάβει τα μέτρα της 

 

Λίγο νωρίτερα, η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της για την «αποπειραθείσα ενέργεια» ενάντια στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η οικία του Κεμάλ Ατατούρκ.

 

 

 

 

 

Σήμερα το πρωί περισσότερα από δέκα άτομα συνελήφθησαν διότι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό, ανακοίνωσε η ελληνική αστυνομία. Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την «παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του γενικού προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη».

 

 

 

 

Με ανακοίνωσή του ο Χαμί Ακσόϊ, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, δήλωσε πως η Άγκυρα περιμένει από τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν παρόμοιες απόπειρες και να «διασφαλίσουν πως οι δράστες θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί η τιμωρία που τους αξίζει». Η Άγκυρα κάλεσε επίσης την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις αντιπροσωπείες και το προσωπικό της που βρίσκονται στην Ελλάδα.