Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί - Μία γυναίκα και ένα παιδί

Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί - Μία γυναίκα και ένα παιδί Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Δύο νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στη Μόρια

Η σορός μιας απανθρακωμένης νεκρής γυναίκας μεταφέρθηκε στις 7 το απόγευμα από ιδιώτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και, λίγο αργότερα, πρόσφυγες και μετανάστες έβγαλαν το πτώμα ενός απανθρακωμένου παιδιού μέσα σε μια κουβέρτα, από το τμήμα του καταυλισμού που κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Περί τις 5 το απόγευμα, ξέσπασαν δύο φωτιές στην περιοχή κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε μέσα σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ. Η πρώτη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική ενώ μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο αργότερα στη «ζώνη 4», σε διώροφους οικίσκους - κοντέινερ όπου διαμένουν μετανάστες.

Φωτιά στη Μόρια: Δύο νεκροί - Μία γυναίκα και ένα παιδί Facebook Twitter
EUROKINISSI

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η δεύτερη φωτιά εξαπλώθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα, με την κατάσβεση να γίνεται μετ' εμποδίων, καθώς οι πυροσβέστες απωθήθηκαν από άτομα στο σημείο, που προκάλεσαν ζημιές και σε πυροσβεστικά οχήματα. 

Μεγάλη ένταση επικράτησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταστράφηκαν οικίσκοι και μπήκαν φωτιές και σκουπίδια ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κέντρο Κράτησης που περιορίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

«Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης», σημειώνει το ΑΠΕ. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 5 άτομα. 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν ήταν η φωτιά να ήταν σκόπιμη, καθώς άτομα εκεί απώθησαν τους πυροσβέστες που έτρεξαν να βοηθήσουν ενώ λίγο αργότερα ξέσπασε δεύτερη φωτιά σε άλλο σημείο. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να φύγουν από τη χώρα ακόμα κι αν δεν έχουν τα χαρτιά γι΄αυτό. Κρίμα στα θύματα μόνο. Φαίνεται πως είναι έτοιμοι να θυσιάσουν άλλους για τη δική τους "ελευθερία".