Η ανακοίνωση πως η στάση μετρό Ευαγγελισμός θα μετονομαστεί σε «Παύλος Μπακογιάννης», προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media ενώ σήμερα παίρνει θέση και η οικογένεια του δολοφονημένου πολιτικού.

 

Η οικογένεια δηλώνει πως δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο με επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

 

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

 

 

Επανεξετάζεται και μάλλον δεν θα γίνει τελικά η μετονομασία

 

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με αφορμή του γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε.αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ενώ συμπληρώνει και επικαιροποιεί την προηγούμενη επιλογή της να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

 

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή δεν έλαβε θερμής υποδοχής από μεγάλη μερίδα κόσμου και τα σχόλια στα social media ήταν διχασμένα. Μετά και την παρέμβαση της οικογένειας Μπακογιάννη, το σενάριο πως οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν, λόγω των αντιδράσεων, φαίνεται σήμερα πιο ορατό και ίσως υπάρξει τελικά ανακοίνωση που θα ακυρώνει τη μετονομασία.  Εκτός από τους πρακτικούς λόγους, κάποιοι μίλησαν και για το κόστος αντικατάστασης σε όλες τις ταμπέλες στους σταθμούς του μετρό.