Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Λαγονήσι - Άνεμοι 8 μποφόρ

Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Λαγονήσι - Άνεμοι 8 μποφόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρια στην Σαρωνίδα, κοντά στο Λαγονήσι, με τις φλόγες να καίνε σε μικρή απόσταση από σπίτια. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η υπηρεσία εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση των κατοικιών ενώ η φωτιά κατακαίει δασική έκταση αλλά και σημεία με χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην περιοχή υπάρχουν πολλά διάσπαρτα σπίτια και οι φλόγες είναι κοντά στις κατοικίες. Η δασική έκταση που καίγεται είναι στο ίδιο περίπου ύψος με το Grand Resort.

Αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και τέσσερα ελικόπτερα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλειστή αυτή την ώρα παραμένει η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, στο ρεύμα προς Σούνιο, στο ύψος της καφετέριας Boa ενώ τα οχήματα εκτρέπονται και από την οδό Παπαφλέσσα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM