Τροχαίο στο Αίγιο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση γιαγιάς και εγγονού - Με μεγάλη ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός

Τροχαίο στο Αίγιο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση γιαγιάς και εγγονού - Με μεγάλη ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός Facebook Twitter
3

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος της 67χρονης γυναίκας και του μόλις ενός έτους εγγονού της που σκοτώθηκαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Το πόρισμα της ιατροδικαστή Πατρών, που έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέρει πως το παιδί έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η γιαγιά του ήταν πολυτραυματίας, φέροντας κακώσεις σε κεφάλι, αυχένα, θώρακα, κοιλιά και άκρα. Τα συγκεκριμένα χτυπήματα δείχνουν τη σφοδρότητα με την οποία έπεσε το αυτοκίνητο πάνω τους.

Λίγο πριν παραδώσει τα στοιχεία του στην τροχαία Πατρών που ερευνά το δυστύχημα, ο μηχανολόγος πραγματογνώμονας Θωμάς Χόνδρος, μιλώντας στο protothema, ανέφερε πως διαπιστώνεται ότι ο 28χρονος οδηγός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα που δεν δικαιολογείται στο σημείο όπου σκοτώθηκε η γιαγιά με το εγγονάκι της.

«Καταρχάς η στροφή πριν από τη σύγκρουση του οχήματος με τους πεζούς επιτρέπει ασφαλή διέλευση με ταχύτητα 103 χιλιομέτρων την ώρα, το πρώτο εύρημα. Επομένως η εκτροπή του οχήματος πριν την έξοδο ή κατά την έξοδο από τη στροφή, υποδηλώνει ενδεχομένως ταχύτητα ανώτερη από αυτή που προείπαμε και η απόσταση ακινητοποιήσεως του οχήματος μετά τη σύγκρουση είναι 150 μέτρα. Και αυτό υποδηλώνει μια ταχύτητα μεγέθους αυτής που είπαμε νωρίτερα. Στο σημείο του ατυχήματος υπάρχει μια πινακίδα ορίου ταχύτητας 50χλμ την ώρα γιατί βρισκόμαστε πλέον εντός του οικισμού Καμάρες του Αιγίου και η παραβίαση αυτού του σημαντικού ορίου ταχύτητας των 50χλμ την ώρα στην κατοικημένη περιοχή ενέχει κίνδυνο για απώλειες ανθρώπων σε περίπτωση συγκρούσεως όπως αυτή που εξετάζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χόνδρος επισήμανε επίσης την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σήμανση για το όριο ταχύτητας που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους οι οδηγοί.

«Το άλλο στοιχείο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι η απογοητευτική εικόνα της οριζόντιας και κατακόρυφης σημάνσεως της οδοποιίας , η οποία και αυτή δημιουργεί ένα περιβάλλον αναρχίας και προτρέπει στη μη τήρηση των κανόνων της οδικής ασφάλειας. Επομένως πρέπει να σκύψουμε με σοβαρότητα στη συντήρηση του οδικού δικτύου, ώστε να δημιουργηθεί και η αίσθηση του ασφαλούς κυκλοφοριακού περιβάλλοντος. Θα δώσουμε τη δική μας εκδοχή από την εξέταση του οχήματος και από την εξέταση της κοινής του ατυχήματος στην τροχαία και η τροχαία θα συνεκτιμήσει γιατί θα λάβει τις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις, το τεχνικό υπόμνημα των μηχανικών και θα δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των αιτίων και των συνθηκών του ατυχήματος» καταλήγει ο κ. Χόνδρος.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το σημαντικό της υπόθεσης δεν είναι η σήμανση και η χιλιες δύο ακόμα παραβάσεις του συγκεκριμενου οδηγού... Το σημαντικό της υποθεσεις είναι ότι ο εν λόγο "κύριος" τους ΕΓΚΑΤΈΛΕΙΨΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ .....αυτό λέγεται δολοφονία και ως τέτοιος πρέπει να δικαστεί.Εξαλλου όλα τα άλλα τα δέχεται και ο ίδιος μέσω του νεγαλοδικη
Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η παραμικρή σήμανση σε ολόκληρη την περιοχή, όποιος έχει περάσει έστω και μια φορά από αυτά τα μέρη εύκολα συνειδητοποιεί ότι είναι πολύ επικίνδυνο να ξεπεράσεις τα 80 χιλιόμετρα. Γι αυτό αρκεί η απολύτως στοιχειώδης οδηγική εμπειρία (και φυσικά να μην έχεις καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ ή ναρκωτικών).
"Ο κ. Χόνδρος επισήμανε επίσης την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σήμανση για το όριο ταχύτητας που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους οι οδηγοί"Ότι δηλαδή πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση η σήμανση για να ξέρεις ότι δεν μπορείς να τρέχεις με 100χλμ/ώρα μέσα σε κατοικημένη περιοχή.