Τα βασικά μέτρα για το σχέδιο διάσωση της ΔΕΗ παρουσιάζει δημοσίευμα εν μέσω των μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση. 

 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιλαμβάνονται η στροφή προς την «πράσινη ενέργεια», το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων και το «κυνήγι» των στρατηγικών κακοπληρωτών.

 

Την ίδια ώρα, πηγές από το αρμόδιο υπουργείο, μιλώντας στην εφημερίδα, ξεκαθαρίζουν ότι αναζητείται «φόρμουλα» προκειμένου να μην κοπεί η έκπτωση 10% στους συνεπείς πελάτες.

 

Διευκρινίζουν δε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι το οποίο αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στο 6%, αλλά και της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ.

 

Όσον αφορά τους κακοπληρωτές, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατάτμησή τους σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, με τη διοίκηση της Επιχείρησης να θέτει σε άμεση προτεραιότητα τους περίπου 70.000 πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ.

 

Τέλος, το σχέδιο των αρμόδιων αρχών προβλέπει την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, κάτι το οποίο φέρεται να έχει στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 600 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr