Σπείρα ανηλίκων λήστευε παιδιά στο κέντρο της Αθήνας

Σπείρα ανηλίκων λήστευε παιδιά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μια συμμορία ανηλίκων που κατηγορείται για μία σειρά ληστειών και κλοπών στο κέντρο της Αθήνας, αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 15χρονο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά έξι ατόμων (ενός ακόμα 15χρονου, ενός 16χρονου, δύο 17χρονων και ενός 18χρονου). Η σπείρα φέρεται να είναι υπεύθυνη για ληστείες τόσο στο Μοναστηράκι όπως και στην Καλλιθέα.


Από την αρχή του χρόνου, τα άτομα αυτά είχαν συστήσει συμμορία και λήστευαν άλλα ανήλικα παιδιά, διαπράττοντας παράλληλα κλοπές σε καταστήματα και Ι.Χ αυτοκίνητα. Τα μέλη της συμμορίας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους και με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα τιμαλφή. Σε άλλες περιπτώσεις, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τσάντες και διάφορα αντικείμενα ενώ επιπλέον προέβαιναν και σε κλοπές από καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών, 2 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, 3 κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς και μία κλοπή μοτοσικλέτας.


Ο 15χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση των δραστών, απογευματινές ώρες της Πέμπτης στην πλατεία Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις από την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM