Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ελαφόνησο, που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου και προκάλεσε σοβαρή οικολογική καταστροφή. 

 

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς. Μόνο μικροεστίες πια, στις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις μας», λέει στο LiFO.gr αξιωματικός της πυροσβεστικής. Στο σημείο παραμένουν επί ποδός 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

 

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει πως παρά την έκταση που έλαβαν οι φλόγες, δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές ούτε στο κάμπινγκ ούτε στα σπίτια του οικισμού Παναγιά. Αυτή την ώρα, στην Ελαφόνησο πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά κατά διαστήματα ταχύτερες ριπές ανέμου σαρώνουν την περιοχή, αναζωπυρώνοντας τις μικρές εστίες φωτιάς. 

Η πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή. Περίπου το 25% του νησιού παραδόθηκε στις φλόγες και υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια των αγροτοδασικών εκτάσεων που καταστράφηκαν ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα. Η φωτιά αποτέλεσε πλήγμα και στην τουριστική δραστηριότητα καθώς περισσότεροι από 3.000 παραθεριστές εγκατέλειψαν το νησί την Κυριακή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr