ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,2 Ρίχτερ που έγιναν αισθητά σε όλο το νησί

Σεισμός στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,2 Ρίχτερ που έγιναν αισθητά σε όλο το νησί Facebook Twitter
0

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον σημερινό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στην Κρήτη και σε περιοχές του Νοτίου Αιγαίου

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ πως «δεν υπάρχουν επιπτώσεις σε ανθρώπους ή υποδομές» από τον σεισμό που έγινε αντιληπτός στην Κρήτη και μια ευρύτερη περιοχή του αιγαιακού χώρου.

«Αυτό οφείλεται στο μεγάλο βάθος του σεισμού, τα 70 χιλιόμετρα που μεσολαβούν ως την επιφάνεια απορρόφησαν τη σεισμική ενέργεια με αποτέλεσμα να μην έχουμε προβλήματα», ανέφερε προσθέτοντας πως οι σεισμοί αυτού του τύπου εκδηλώνονται με ένα μεγάλο μέγεθος αλλά στη συνέχεια δεν υπάρχει μετασεισμική ακολουθία ή μεγαλύτερες δονήσεις.

«Είναι ένας σεισμός μεγέθους πέντε Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό γιατί έχει γίνει σε ένα μεγάλο βάθος», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμός ΘΕΜΑ 105.4 ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος. Ο Κώστας Παπαζάχος εξήγησε ότι εξαιτίας του μεγάλου βάθους ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε μια ευρεία περιοχή.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. «Σπάνια έχουν μικρά μετασεισμικά μεγέθη. Θα έχουμε λίγους σεισμούς», τόνισε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ