Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη, το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα την αρχική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση ήταν 5,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί, έγινε αντιληπτός σε ολόκληρη την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Ηρακλείου, σε εστιακό βάθος 66,1 χιλιομέτρων. Στην αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου γίνεται λόγος για 5,2 Ρίχτερ. 

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη - Αισθητός στο Νότιο Αιγαίο Facebook Twitter

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκης, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ο κ. Λαγουδάκης διαβεβαίωσε πως «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».

«Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για καθησυχαστικό γεγονός.

Με πληροφορίες από neakriti.gr/cretalive.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM