Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέα στοιχεία για τη φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέα στοιχεία για τη φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική Facebook Twitter
Νέα μετεωρολογικά στοιχεία για την φονική καταιγίδα του Ιουλίου στη Χαλκιδική, δημοσιοποιεί σήμερα το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EUROKINISSI)
0

Νέα μετεωρολογικά στοιχεία για την φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική, δημοσιοποιεί σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η επιστημονική ομάδα του meteo.gr συνέλεξε και ανάλυσε δορυφορικές μετρήσεις αλλά και δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στη Χαλκιδική, για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και την ενημέρωση των πολιτών. 

Εκτός από την μεγάλη οριζόντια διάμετρο της καταιγίδας, της τάξεως των 160 χιλιομέτρων, εντύπωση προκαλεί η ταχύτατη πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να πέφτει 7 βαθμούς Κελσίου μέσα σε δέκα λεπτά. Οι ισχυρότατες ριπές ανέμου έφτασαν σε ταχύτητα τα 132 χιλιόμετρα ανά ώρα και κορυφές των νεφών άγγιξαν τα 13 χιλιόμετρα σε ύψος. τέλος ιδιαίτερα έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα.

 

Η λειτουργία των σταθμών αυτών (Νέα Μηχανιώνα, Πολύγυρος, Στρατώνι, Κασσάνδρεια, Νέος Μαρμαράς) στην περιοχή δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας πλήρους εικόνας για το φαινόμενο και καταδεικνύει την προσφορά του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ και την ανάγκη για ενίσχυση και ανάπτυξη του.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM