Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος - Ξαφνικός θάνατος από ανακοπή

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος - Ξαφνικός θάνατος από ανακοπή Facebook Twitter
2

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λαμίας η είδηση πως πέθανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος έφυγε από ζωή σε ηλικία 71 ετών το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το Star Κεντρικής Ελλάδας,  υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα και με τις πληροφορίες του LamiaReport, ο Νικόλαος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο μακαριστός Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς, γεννήθηκε στην Τήνο το 1948.

Σύμφωνα με το romfea, ο Νικόλαος σπούδασε στην Ριζάρειον Εκκλη­σια­στι­κην Σχολήν και στην Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διε­τέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μη­τροπόλεως Χαλκίδος (1973 - 1975).

Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τη­νου (1975 - 1978) και Ιεροκήρυξ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγ­γελιστρίας Τήνου (1975 - 1984).

Μετα­κλη­θείς υπό του μακαριστού Αρχιεπι­σκο­που Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Σεραφείμ εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Α­­θη­­νων, διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του θεο­λο­γι­κού Οικοτροφείου της Α­­πο­στολικής Διακονίας (1984 - 1996), Γενικός Διευ­θυ­ντης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας (1990 - 1996) και Ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευ­θε­ρίου Άρεως.

Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομη­το­ρι­κού, ιστορικού και λογοτε­χνι­κού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και πε­ριο­δικά.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη υπό της Ιεραρχίας την 1ην Οκτω­βρίου, και η χειροτονία του έγινε στις 17 Νοεμβρίου 1996.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια