Εμπρηστές προσπάθησαν να κάψουν το Μαρκόπουλο σήμερα, δηλώνει ο δήμαρχος

Εμπρηστές προσπάθησαν να κάψουν το Μαρκόπουλο σήμερα, δηλώνει ο δήμαρχος Facebook Twitter
0

Έργο εμπρηστών είναι όπως όλα δείχνουν η σημερινή πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

Για ξεκάθαρο εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6. «Υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» τόνισε και πρόσθεσε: «Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση νωρίτερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Μαρκόπουλο, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο της περιοχής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν περίπου 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ