Σούζαν Ίτον: Αποκαλύψεις του δικηγόρου για τις επιθέσεις του δολοφόνου σε άλλες γυναίκες

Σούζαν Ίτον: Αποκαλύψεις του δικηγόρου για τις επιθέσεις του δολοφόνου σε άλλες γυναίκες Facebook Twitter
1

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος και βιαστής της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, παραδέχθηκε ότι είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του. 

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις καταγγελίες άλλων γυναικών, ο συνήγορος του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη, Παντελής Ζέλιος δήλωσε στο τοπικό Cretapost πώς «φυσικά κάτι απ' όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει, γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια».

Ο ίδιος όμως κάνει λόγο και για «σκοτεινά σημεία»: «Εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επισήμως καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την δολοφονία της Ίτον ως σχετικό έγγραφο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ζέλιος. «Αν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες καταγγελίες οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι; Τι έκαναν τόσο καιρό;»

«Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ», καταλήγει. Όταν και εφόσον σχηματιστεί δικογραφία για τέτοιου είδους καταγγελίες πάντως, θεωρείται βέβαιο πως ο 27χρονος θα κληθεί από τον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση. Προς το παρόν ο δράστης διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου που όρισε η ίδια η οικογένεια, η κατηγορία του βιασμού ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Σούζαν Ίτον ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», είπε ο ίδιος ο κ. Ζέλιος. 

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο δράστης έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας και παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές - και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.

Όπως είπε, βγήκε για να βρει μία γυναίκα για ερωτική επαφή και, όταν την άτυχη γυναίκα που είχε βγει για τρέξιμο μετά το συνέδριο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Το θύμα του έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία. Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρικάλων.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η υπόθεση αυτή, καθώς και του serial killer στην Κύπρο, οδηγεί σε πολύ ανησυχητικές σκέψεις: ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί στην χώρα μας από βιαστές δολοφόνους, αλλά επειδή ήταν φτωχές εργαζόμενες αλλοδαπές δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, ή δεν έγινε καν γνωστή η εξαφάνισή τους (σε αντίθεση με την Σούζαν που ήταν επιστήμονας και είχε οικογένεια στην Γερμανία και τις ΗΠΑ).