Στους δρόμους της Αθήνας απόψε η Αστυνομία - Περιπολίες και φύλαξη όσων θέλουν να κοιμηθούν έξω λόγω σεισμού

Στους δρόμους της Αθήνας απόψε η Αστυνομία - Περιπολίες και φύλαξη όσων θέλουν να κοιμηθούν έξω λόγω σεισμού Facebook Twitter
0

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στην Αθήνα λόγω σεισμού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση με εισήγηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής και τη συμμετοχή του ο υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη καθώς και το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας το οποίο συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντικείμενο των συσκέψεων ήταν να γίνει αποτίμηση της κατάστασης μέχρι στιγμής και να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος σχεδιασμός για τις επόμενες ώρες. Νωρίτερα, η Πυροσβεστική τέθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω του ισχυρού σεισμού με αυξημένες περιπολίες για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Καθώς αρκετοί κάτοικοι φέρονται να περνούν την βραδιά σε δημόσιους χώρους ή πάρκα υπό το φόβο νέου σεισμού, ο Υπουργός ανακοίνωσε πως απόψε το βράδυ θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες για τη φύλαξη κατοίκων αλλά και των περιουσιών τους.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,τόνισε ότι μετά τον σεισμό όλες οι δυνάμεις των δυνάμεων ασφαλείας, χερσαίες και εναέριες, έδρασαν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας του σεισμού.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κρατικός μηχανισμός είναι και θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα για 48 ώρες, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους θα γίνουν αυξημένες περιπολίες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Κατέληξε ότι με εντολή πρωθυπουργού «δεν θα κοιμηθεί κανείς» και συνέχισε με αρκετά δραματικό τόνο να ζητά από τους πολίτες ψυχραιμία και να κρατήσουν «ψηλά το κεφάλι». «Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος ... μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σε επιφυλακή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και οι Υπηρεσίες του

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η πολιτική ηγεσία του, το σύνολο των υπηρεσιών και του προσωπικού του βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή από την πρώτη στιγμή που έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων:

· Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι έλεγχοι.

· Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) έχει συγκροτήσει κλιμάκιο αποτελούμενο από 50 μηχανικούς για να προβούν σε αυτοψίες.

· Οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (Κτ.Υπ. Α.Ε.) έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων σε δημόσια νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και στις δικαστικές υποδομές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM