Η σφοδρή κακοκαιρία και η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κόντρας μεταξύ δύο αρμόδιων αρχών, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Όλα άρχισαν όταν το πρωί υπήρξαν πληροφορίες για ειδοποίηση των αρχών σχετικά με την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση όπου διέψευδε τα περί έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά πριν από λίγο η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει την διάψευση.

 

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση της αποσαφηνίζει τη θέση της σχετικά με δημοσιεύματα περί «δήθεν σύγχυσης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην ενημέρωση μεταξύ της ιδίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναφορικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική και της διάψευσης που ακολούθησε από την ΓΓΠΠ.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

Από την πλευρά της η Περιφέρεια με «αίσθημα ευθύνης και βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ», σημειώνεται στην ανακοίνωση «ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών».

 

Κλείνοντας τονίζει ότι «αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης».

 

Διέψευσε νωρίτερα η ΓΓΠΠ τα «ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αν. Αττική»

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διέψευσε δημοσιεύματα περί «ακραίων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Αττική».

 

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση», τονίζει σε μήνυμά της στο Twitter.

 

«Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.