Κόντρα Περιφέρειας και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τα «έντονα καιρικά φαινόμενα»

Κόντρα Περιφέρειας και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» Facebook Twitter
0

Η σφοδρή κακοκαιρία και η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κόντρας μεταξύ δύο αρμόδιων αρχών, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Όλα άρχισαν όταν το πρωί υπήρξαν πληροφορίες για ειδοποίηση των αρχών σχετικά με την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση όπου διέψευδε τα περί έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά πριν από λίγο η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει την διάψευση.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση της αποσαφηνίζει τη θέση της σχετικά με δημοσιεύματα περί «δήθεν σύγχυσης», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην ενημέρωση μεταξύ της ιδίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναφορικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική και της διάψευσης που ακολούθησε από την ΓΓΠΠ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια με «αίσθημα ευθύνης και βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ», σημειώνεται στην ανακοίνωση «ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών».

Κλείνοντας τονίζει ότι «αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης».

 

Διέψευσε νωρίτερα η ΓΓΠΠ τα «ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αν. Αττική»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διέψευσε δημοσιεύματα περί «ακραίων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Αττική».

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση», τονίζει σε μήνυμά της στο Twitter.

«Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM