Υψηλός παραμένει και σήμερα Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Ο καιρός για σήμερα προβλέπεται αρκετά ζεστός, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 37 βαθμούς, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί, εντάσεως 5 ή και 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη της χώρας, με τις περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο.

 

Με κίτρινο χρώμα στον χάρτη σημειώνονται οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς με το βορειοανατολικό Αιγαίο, την Αττική, τη νότια Στερεά, τη νότια Εύβοια, αλλά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση.

 

 

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.