Μύκονος: Ο ιδιοκτήτης στο εστιατόριο που χρέωσε 591 ευρώ για καλαμάρια απαντά: Αξίζουν τα λεφτά τους

Μύκονος: Ο ιδιοκτήτης στο εστιατόριο που χρέωσε 591 ευρώ για καλαμάρια απαντά: Αξίζουν τα λεφτά τους Facebook Twitter
Φωτογραφία: DK Oyster Mykonos/ Facebook
7

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Μύκονο που χρέωσε Αμερικανούς τουρίστες 836 ευρώ για καλαμάρια και μπίρες επέμεινε πως το φαγητό «αξίζει τα λεφτά του».

Ο Δημήτρης Καλαμαράς απάντησε στην καταγγελία πως το DK Oyster ήταν «κοροϊδία» χρεώνοντας 98.50 ευρώ για ένα πιάτο καλαμάρια, 25 ευρώ το ποτό και 19.80 ευρώ κάθε σαλάτα του Καίσαρα. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως οι τιμές ήταν σωστές, τονίζοντας ωστόσο πως οι πελάτες θα έπρεπε να είχαν επιλέξει το «σπέσιαλ combo μενού» των 15 ευρώ.

«Παρόλο που θεωρούμε πως [οι τιμές] αντικατοπτρίζουν το επίπεδο των προσπαθειών μας, της φροντίδας και την ποιότητας του φαγητού που σερβίρεται σε μια από τις πιο περιζήτητες παραλίες, συμπάσχουμε με έναν δυσαρεστημένο πελάτη», είπε ο κ. Καλαμαράς, ιδιοκτήτης του DK Oyster στον Πλατύ Γιαλό. «Ωστόσο, η λέξη "παγίδα" δεν είναι δίκαιη... Γιατί ένα πολυτελές ξενοδοχείο επιτρέπεται να χρεώνει 200 με 500 ευρώ την διανυκτέρευση και κανείς δεν το συγκρίνει με ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο; Γιατί ένας πελάτης ενός μικρού καταστήματος πληρώνει 50 ευρώ για ένα μπουφάν και άλλοι χρεώνουν κάμποσες χιλιάδες; Είμαστε όλοι εγκληματίες, κλέφτες, κακοί άνθρωποι;», συνέχισε.

«Θέλω να πω από τα βάθη της καρδιάς μου πως εκτιμούμε τους πελάτες μας και πως έχουμε πολύ προσεκτικά υπολογίσει το κόστος προκειμένου να παράγουμε ένα προϊόν το οποίο θεωρούμε πως αξίζει τα λεφτά του. Αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε, προκειμένου να αποφύγετε οποιαδήποτε πικρία, απλώς επιλέξτε το special combo menu, το οποίο μπορεί να μην είναι η πιο ικανοποιητική επιλογή, αλλά επιτρέπει μια μικρή γεύση σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την εμπειρία», συνέχισε, μιλώντας στην Daily Mail.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει τέσσερα αστέρια στο TripAdvisor, παρόλο που πρόσφατα πολλοί χρήστες τού έδωσαν μόνο ένα αστέρι, προτρέποντας τον κόσμο να το αποφύγει. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 38χρονος Francisco Tajeda από το Μπορύκλιν δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον λογαριασμό εκεί σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει άλλους τουρίστες. «Αυτό το μέρος είναι κοροϊδία. Το προσωπικό δεν είναι ειλικρινές και αρνούνται να σου παρέχουν το μενού και τιμές. Αποφύγετε οπωσδήποτε αυτό το μέρος!», έγραψε στην καταχώρησή του. Άλλοι χρήστες επιβεβαίωσαν επίσης πως το κατάστημα δεν προσφέρει τιμοκατάλογο, τονίζοντας πως «το πιάτο των 14.80 ευρώ είναι κόλπο για να σε φέρουν μέσα», ενώ «μερικά πιάτα με ψάρι χρεώνονται ανά γραμμάριο, αλλά δεν στο λένε».  

Απαντώντας στην κριτική ενός άλλου πελάτη με τίτλο «απάτη, απάτη, απάτη», το εστιατόριο απάντησε: «Τίποτα δεν σερβίρεται ερήμην του πελάτη. Το επιχείρημά σας δεν είναι ακριβές. Οι σερβιτόροι μας πάντα ρωτούν αν οι πελάτες θέλουν να παραγγείλουν ψωμί ή νερό. Από την άλλη, οι τιμές που αναφέρονται είναι σωστές. Εμείς ενθαρρύνουμε τους πάντες να είναι προσεκτικοί: η ειδική προσφορά περιλαμβάνει μόνο τα πιάτα και ποτά που αναφέρονται και όλα τα πρόσθετα που παραγγέλνονται χρεώνονται κανονικά σύμφωνα με τον κατάλογο. Σας παρακαλούμε να ανακαλέσετε τα προσβλητικά λόγια σας, δεν κάναμε τίποτα που να το δικαιολογεί».

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Όπως έγραψα και στο άλλο άρθρο, το ξαναγράφω: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ! Όταν δεν τους έδωσαν τον κατάλογο ας έφευγαν! 6 μερίδες καλαμάρι από 98€ η μερίδα,σε κάποια γνωστά εστιατόρια της Μυκόνου, τόσο έχουν! Οι μπυρες και ο χυμός amita είναι χειρότερο σε τιμές! Όταν πάτε στη Βενετία και πληρώνετε 20€ και παραπάνω τον καφέ..γιατί δε διαμαρτύρεστε;!;!; Τώρα μας έπιασε ο πόνος για τους «κακομοίρηδες» που υπερχρεωθηκαν στη Μύκονο;!;!; Ας φώναζαν επιτόπου την αστυνομία να διευκρινιστεί το θέμα αντί να πληρώσουν. Η τοπική αστυνομία τρίβει τα χέρια της με κάτι τέτοια.
Μύκονος είναι, δεν είναι Σαλαμίνα...τι περιμένατε δηλαδή; Άμα θες Μύκονο πρέπει να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να ξεπαραδιαστείς. Αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να σκάσει 100 € για να φάει....καλαμαράκια. Λεφτά για πέταμα έχει; Τι να πω.
"Μύκονος είναι, δεν είναι Σαλαμίνα..." Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή, αν δίπλα σου τρώει ο χ μόδιστρος ή ηθοποιός, δικαιολογείται να πληρώσεις 5 φορές ακριβότερα την μερίδα ή την μπύρα 25 ευρώ ; Η παρουσία τους αποτελεί μέρος του κοστολογίου του καταστήματος ;Η απάντηση είναι "όχι". Το κατάστημα πρέπει να έχει αναμφισβήτητα το κέρδος του, ανάλογα με την ποιότητα των ειδών και των υπηρεσιών που προσφέρει και μόνο.Αν π.χ. είναι σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αυτό φυσικά θα το πληρώσεις. Από την άλλη, από τα ίδια τα λόγια του ιδιοκτήτη, στο ίδιο μαγαζί σέρβιρε και το γεύμα combo για 15 € (που άντε στην Αθήνα να το έβρισκες με 8 ευρώ).Άρα, δεν είναι η Μύκονος η αιτία. Άσε που τελικά, μάλλον δεν έβγαλε απόδειξη, αλλά περιορίστηκε στο δελτίο παραγγελίας.Αυτό το πνεύμα της ασύστολης κερδοσκοπίας δε, υπάρχει σίγουρα και στις "Σαλαμίνες", μη γελιέστε!Αυτή είναι η αιτία και αν δεν είμαστε κορόϊδα σαν καταναλωτές, πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά !
Ο εμπαιγμός του κυρίου συνεχίζεται.Προφανώς εξακολουθεί να απευθύνεται σε ξιπασμένους "ξεβλαχιασμένους" που πληρώνουν 1000% παραπάνω την "εμπειρία" (!!!) της μερίδας των 250 γραμμαρίων από την πλέμπα (πλήρες γεύμα 145 ευρώ αντί 15 ευρώ).Θα ήταν χρήσιμο να μας πληροφορήσει τι κατατάασει το γεύμα σε "εμπειρία".Τι διαφορά δηλαδή υπάρχει ανάμεσα στα φρεσκοαλιευμένα ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΥΜΗΣ και αυτά που σέρβιρε στο κατάστημά του.Δεν αμφιβάλλουμε ότι είναι ελεύθερος να καθορίζει το τιμολόγιό του, αρκεί να δικαιολογεί την "εμπειρία".Αλλιώς, έχει δίκιο ο πελάτης που έγραψε ότι είναι "παγίδα".
Άσχετες κουβέντες για να θολώσει τα νερά. Ας δίνει κατάλογο με τις τιμές να αναγράφονται κανονικά, ας κόβει τις αποδείξεις ως οφείλει, και κατά τα άλλα δεν πα να χρεώνει τα καλαμαράκια κι ένα χιλιάρικο το πλοκάμι.
Μέρος της χαλάρωσης των διακοπών είναι να μην ελέγχει κανείς τα πάντα από το πρωί μέχρι το βράδυ και σ ' αυτό το πλαίσιο δικαιολογώ τον οποιονδήποτε που δε θα ελέγξει τον τιμοκατάλογο, και επειδή το μυαλό του δεν χωράει την παράνοια των "χιλίων ευρώ το πλοκάμι"!! Για μένα είναι παράνοια ούτως ή άλλως, κι ας γίνεται και νόμιμα. Νόμιμο πλην καθ' όλα ανήθικο.