Λίνα Κοεμτζή: Το στικάκι που έψαχναν δύο νεαροί δίπλα από τη νεκρή 22χρονη - Μια μαρτυρία καθοριστική

Λίνα Κοεμτζή: Το στικάκι που έψαχναν δύο νεαροί δίπλα από τη νεκρή 22χρονη - Μια μαρτυρία καθοριστική Facebook Twitter
1

Εξελίξεις μετά από μαρτυρία για ένα στικάκι και διάφορα ακόμη στοιχεία, φέρνουν νέα τροπή στις έρευνες για το θάνατο της Λίνας Κοεμτζή.

Μετά από εντολή του Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, αστυνομικοί ερεύνησαν στα δύο σπίτια ανδρών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου της Λίνας Κοεμτζή. Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκληρούς δίσκους. Τα ηλεκτρονικά αρχεία βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για άτομο που απειλούσε την άτυχη 22χρονη μέσω ίντερνετ. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για εκβιασμό με με άσεμνες φωτογραφίες της από προσωπικές της στιγμές.

Οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησαν μετά από την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημαντική για την εξέλιξη κρίθηκε η μαρτυρία του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα που είδε την Λίνα Κοεμτζή στο οδόστρωμα αμέσως μετά την πτώση της στο κενό. Ο μάρτυρας έχει πει πως λίγη ώρα αργότερα είδε δύο νεαρούς να ψάχνουν ένα στικάκι γύρω από το σώμα της. Η Λίνα Κοεμτζή, έπεσε στο κενό από τον ένατο όροφο της φοιτητικής Εστίας όπου έμενε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2016. Από την αρχή η μητέρα της υποστήριζε πως ο θάνατός της δεν ήταν αυτοκτονία.

Λίνα Κοεμτζή: Το στικάκι που έψαχναν δύο νεαροί δίπλα από τη νεκρή 22χρονη - Μια μαρτυρία καθοριστική Facebook Twitter

«Πιστεύω ότι δικαιώνεται η μνήμη του παιδιού μου και ευχαριστώ τη Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε μετά τις εξελίξεις η μητέρα της άτυχης κοπέλας. Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης, δήλωσε: «Οι ηθικοί αυτουργοί, οι φυσικοί αυτουργοί και όσοι τους καλύπτουν για τις πράξεις που τέλεσαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Νοεμβρίου του 2016, θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Με αφορμή της εξελίξεις, η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή, Σταυρούλα Τομπάζη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Πιστεύω ότι οι έρευνες άρχισαν να προχωράνε πυρετωδώς από όσα είδα κι εγώ εχθές και άκουσα δεν θα πω ότι είμαι χαρούμενη, θα πω ότι ήδη άρχισε να δικαιώνεται η μνήμη του παιδιού μου και ευχαριστώ πραγματικά την ελληνική Δικαιοσύνη» επεσήμανε η μητέρα της φοιτήτριας.

«Περιμένουμε τη δικαιοσύνη, τίποτα άλλο, μόνο δικαιοσύνη, πραγματικά, και τη δικαίωση για την ψυχή της Γαλήνης, γιατί το είχα πει ότι δεν θα σταματήσω θα το φτάσω μέχρι το τέλος και βλέπω ότι η υπόθεση του παιδιού μου άρχισε να προχωράει... Αυτό δεν ήταν αυτοκτονία, τελεία και παύλα. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι όλοι μας. Το παιδί μου το οδήγησαν να πάθει αυτό που έπαθε».

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Λίνας Κοεμτζή, Αντώνης Ξυλουργίδης επεσήμανε: «Δυστυχώς για κάποιους το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Οι ηθικοί αυτουργοί, οι φυσικοί αυτουργοί και όσοι τους καλύπτουν για τις πράξεις που τέλεσαν θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκείνη τη βραδιά φρόντισαν να εξαφανίσουν εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στη σύλληψή τους. Χάρη στον αυτόπτη μάρτυρα, που κατέθεσε όσα είδε, έδωσε περιγραφές, χάρη στα στοιχεία που έμειναν και δεν μπόρεσαν να τα εξαφανίσουν έχουμε μπει στην τελική ευθεία που θα αναδείξει εκείνους που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τον θάνατο της Γαλήνης».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM