Από περίστροφο των 38 χιλιοστών, πιθανόν «Μάγκνουμ 357», προέρχεται η σφαίρα που αφαιρέθηκε ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο δεξιό κρόταφο του 8χρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας, την Κυριακή του Πάσχα.

 

Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

 

 

Από το πρωί σήμερα, στον τόπο του συμβάντος βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που διεξάγει έρευνα για την συλλογή στοιχείων, που θα οδηγήσουν στο σημείο από το οποίο ερρίφθη ο πυροβολισμός, και στην σύλληψη του υπαίτιου.

 

 

Σημειώνεται ότι οι έρευνες της Ασφάλειας Λιβαδειάς, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, στρέφονται σε διπλανό χωριό και συγκεκριμένες παρέες, που γλεντούσαν για το Πάσχα, πυροβολώντας στον αέρα.

 

Εν τω μεταξύ το κοριτσάκι συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

 

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα στην Θήβα και ενώ η 8χρονη έπαιζε με άλλα παιδιά στην αυλή του σπιτιού της.

 

Η 8χρονη βρέθηκε αναίσθητη στο έδαφος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα αρχικά στο νοσοκομείο Θήβας κι έπειτα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ