Με τη φράση «Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας», σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. 

 

«Πού πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Πού πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία φαινόμενα».

 

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ακόμη ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο αλλά κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. «Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα».

 

«Στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας. 

 

Δεν ξέρουμε αν έστειλαν σήμα οι Λιμενικοί 

 

«Πού το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Πού ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. 

 

«Θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους στην Καλλιθέα», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας προσθέτοντας πως τα Εξάρχεια είναι εδάφη που έχουν κατακτηθεί. 

 

Αν δεν ενημερώθηκαν, υπάρχει πρόβλημα 

 

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναγνώρισε ότι αν πράγματι ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί των Εξαρχείων και εκείνοι, με τη σειρά τους, δεν ενημέρωσαν αρμόδιες υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Δίωξη Ναρκωτικών «τότε υπάρχει πρόβλημα».

 

«Τότε υπάρχουν ευθύνες», είπε ο κ. Μπαλάσκας. 

 

Περιγράφοντας τα Εξάρχεια ως ένα κράτος με δομή, τάγματα και διμοιρίες, ο κ. Μπαλάσκας πρόσθεσε:

 

«Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα».