Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ για λιμενικούς: «Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας.»

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ για λιμενικούς: «Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας.» Facebook Twitter
2

Με τη φράση «Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας», σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. 

«Πού πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Πού πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία φαινόμενα».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ακόμη ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο αλλά κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. «Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα».

«Στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικούς αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας. 

Δεν ξέρουμε αν έστειλαν σήμα οι Λιμενικοί 

«Πού το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Πού ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. 

«Θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους στην Καλλιθέα», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας προσθέτοντας πως τα Εξάρχεια είναι εδάφη που έχουν κατακτηθεί. 

Αν δεν ενημερώθηκαν, υπάρχει πρόβλημα 

 

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναγνώρισε ότι αν πράγματι ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί των Εξαρχείων και εκείνοι, με τη σειρά τους, δεν ενημέρωσαν αρμόδιες υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Δίωξη Ναρκωτικών «τότε υπάρχει πρόβλημα».

«Τότε υπάρχουν ευθύνες», είπε ο κ. Μπαλάσκας. 

Περιγράφοντας τα Εξάρχεια ως ένα κράτος με δομή, τάγματα και διμοιρίες, ο κ. Μπαλάσκας πρόσθεσε:

«Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα».

 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έρχεται και η δημόσια παραδοχή (τι κάνει νιάου νίαου στα κεραμίδια βέβαια) ότι εντός του ελληνικού κράτος υπάρχει ένα ανεξέλεγκτο κρατίδιο και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί. Ένα ακόμα θεματάκι (έλασσον μάλλον) ανάμεσα στα υπόλοιπα της επικαιρότητας.Εγώ μια απορία έχω :Οι λιμενικοί (και ο εισαγγελέας) γιατί να μην ειδοποιήσουν; Ήταν τρελοί, αφελείς ή μήπως υπήρχε λόγος που δεν έπρεπε να γνωρίζει η αστυνομία ότι κάνουν ντου σε γιάφκα με ναρκωτικά στα Εξάρχεια; Και γιατί τα "παλικάρια" με τα όπλα, όταν πρωτοεμφανίστηκαν, δήλωσαν "αστυνομικοί", τι ανάγκη είχαν να το κάνουν αυτό μέσα στα Εξάρχεια;;Τέλος, απαράδεκτη στάση του ανεκδιήγητου τύπου Μπαλάσκα. Ακόμα και αν το λιμενικό φέρει την αποκλειστική ευθύνη , με τραυματισμένους λιμενικούς, με παρολίγο μακελειό και μάλιστα στην περιοχή ευθύνης σου, δεν αναφέρεσαι με φράσεις τύπου "που πας ρε Καραμήτρο".
Αναρωτιέμαι μήπως αυτή η φράση θα μπορούσε να διαβαστεί κι ως παραδοχή της ανικανότητας ή απροθυμίας του αρμόδιου φορέα να ασκήσει τα καθήκοντα για τα οποία έχει εκλεχθεί και πληρώνεται (μεταξύ άλλων και από τους φορολογούμενους κατοίκους των Εξαρχείων)... Μήπως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να παραιτηθεί;Αναρωτιέμαι ακόμα πόσο συχνό είναι το φαινόμενο, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, λούμπεν μαφίες με καλασνικοφ να έχουν τον έλεγχο ολόκληρης περιοχής του κέντρου της πόλης. Υποθέτω πως πέραν των καθημερινών μαχαιρωμάτων, των ενόπλων ληστειών και της έμπρακτης βίας στην περιοχή, ίσως θα χρειαστεί να σκοτωθεί κάτοικος για να υπάρξει σοβαρή ανάληψη ευθύνης; Θεωρώ πως σε αυτή τη χώρα έχουμε σοβαρό πρόβλημα κατανόησης της ευθύνης που μας αναλογεί, τόσο της θεσμικής όσο και αυτής του πολίτη ως μονάδα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα ξεκινάει από "ψηλά". Εκτος, βεβαίως, αν το ζητούμενο είναι να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή (συμβαίνει ήδη μαζικά) και χαρούμενοι τουρίστες να καταναλώνουν το σουβλάκι τους χαζεύοντας την φολκ τρομοκρατία του εξευγενισμένου, Airbnb κέντρου των Αθηνών;