Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο.


Πένθος για την ομάδα του Παναθηναϊκού, αφού μετά τον Παύλο, πέθανε ο αδερφός του Θανάσης Γιαννακόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ιστορία της ομάδας του Τριφυλλιού.


Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία από τις 16 Ιανουαρίου κάτι που δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστό καθώς η οικογένειά του δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν: «Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ. Η ιστορία του στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας ξεκίνησε από το φαρμακείο του πατέρα του, στην οδό Πειραιώς, για να φτάσει στη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, στην οποία είχε τον τίτλο του προέδρου, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.


Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.


Για τον παρορμητικό χαρακτήρα του εντός των γηπέδων όταν έβλεπε να αδικείται ο Παναθηναϊκός τον αποκαλούσαν και «Τυφώνα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM