Απεργία την Πρωτομαγιά

Υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ: Άνοιγμα λογαριασμών για Λαυρεντιάδη, Κιτσάκο και Πετσίτη

Υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ: Άνοιγμα λογαριασμών για Λαυρεντιάδη, Κιτσάκο και Πετσίτη Facebook Twitter
0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της υπόθεσης ELFE - ΔΕΠΑ, καθώς η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διέταξε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη, του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρου Κιτσάκου.

Παρόμοια διαταγή δόθηκε σήμερα και για τους λογαριασμούς και άλλων νομικών και φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί συγγενείς, στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία λιπασμάτων ELFE, η οποία φαίνεται να χρωστούσε στη ΔΕΠΑ πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί σχετικά ερωτήματα και προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό, για τη διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκόμενων μερών.


Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ερευνά την υπόθεση των υπέρογκων οφειλών, ενώ για τα ευρήματα ενημερώνονται όλες οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το καλοκαίρι του 2017, η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ.

Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Μανώλης Πετσίτης.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου το 2017, η ζημία σε βάρος της ανέρχεται στα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως καταγγέλθηκε, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων.

Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις συνδέονται με την ELFE. Με αυτόν τον τρόπο το χρέος συνέχιζε να διογκώνεται, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες να αποπληρωθεί.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM