Σήμερα η συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ στις Βρυξέλλες

Σήμερα η συνάντηση Αποστολάκη - Ακάρ στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ θα έχει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στο περιθώριο της διήμερης υπουργικής συνόδου του NATO στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη.

Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι οι δύο υπουργοί θα θεμελιώσουν τον δεύτερο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα, πέραν της υφιστάμενης γραμμής ανάμεσα στον προϊστάμενο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ευάγγελο Καλπαδάκη και τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας δρομολογήθηκε με την την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα, όπου συμφωνήθηκε να επιχειρηθεί αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και αναβίωση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι δύο υπουργοί γνωρίζονται ήδη από τις παράλληλες θητείες που είχαν ως αρχηγοί των γενικών επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της συνεργασίας τους στους κόλπους του NATO.

Ο κ. Αποστολάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχει λόγος οι δύο χώρες να είναι διαρκώς σε σύγκρουση στο Αιγαίο, διακινδυνεύοντας κάποιο «ατύχημα» που θα μπορούσε να προκαλέσει «ανεξέλεγκτες εξελίξεις». Στόχος της συνάντησης με τον κ. Ακάρ, όπως  είπε, είναι να μειωθούν η ένταση και οι επικίνδυνες κινήσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM