Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, έκαναν τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 με 15 άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, πλησίασαν τις εγκαταστάσεις από την οδό Δορυλαίου, πέταξαν μπογιές και απομακρύνθηκαν.

Οι δράστες πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές και καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Για την επίθεση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας,  η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές υπόπτων από παρακείμενους δρόμους στην πρεσβεία χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση. 

Με ανάρτηση του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Την Κυριακή 6/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. "Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν"», γράφουν χαρακτηριστικά οι αντιεξουσιαστές. 


Οι δράστες απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.


Η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει και στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ