Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη δηλώνει πως το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο είναι μη αποδεκτό επιστημονικά

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη δηλώνει πως το πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο είναι μη αποδεκτό επιστημονικά Facebook Twitter
0

Αμφισβητεί τους ιατροδικαστές και κρίνει πως είναι επιστημονικά μη παραδεκτό το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη.

Ο δικηγόρος Χάρης Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για τεθλασμένη σύνδεση των ισχαιμικών αλλοιώσεων με τα ασήμαντα τραύματα που έφερε το θύμα, επισημαίνοντας τρεις παραμέτρους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνει:

Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:

1) Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.

3) Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.

Χθες, ο κοσμηματοπώλης δήλωσε πως αντίδρασή του ήταν φυσιολογική και προκάλεσε με τις δηλώσεις του σε κανάλι λίγο αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ