Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών είχε στρατολογήσει 14χρονο αγόρι

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών είχε στρατολογήσει 14χρονο αγόρι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, προχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι αρχές. 

Η αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, από κάνναβη μέχρι MDMA και κοκαΐνη.

Είχαν στρατολογήσει ανήλικο

 

Η σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε Κόρινθο και Αθήνα ενώ σοκ προκαλεί το γεγονός πως ο αρχηγός της οργάνωσης δεν δίστασε να εμπλέξει και τον ανήλικο ανιψιό του, ηλικίας δεκατεσσάρων ετών. 

Εκτιμάται πως τα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα τους ξεπέρασαν τα 50.000 ευρώ. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, από τον Μάρτιο του 2018.

Συνολικά, 13 άτομα κατηγορούνται μέχρι στιγμής ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με έξι από αυτά ακόμη να αναζητούνται.

Ωστόσο από τις συνομιλίες προκύπτει ότι, συνολικά, σχετίζονται σε κάποιο βαθμό με την οργάνωση πάνω από 170 άτομα. 

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι περισσότεροι από αυτούς είναι χρήστες ναρκωτικών και όχι μέλη της σπείρας. 

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, που «ενορχήστρωνε» τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, ενώ και ο ίδιος διακινούσε τα ναρκωτικά, στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι. 

Η σύντροφός του αρχηγού, που εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής, μεσολαβούσε στις συνεννοήσεις μέσω Viber και Ιnstagram. 

Στον πυρήνα της οργάνωσης, φέρεται να ανήκε και ο ανήλικος ανιψιός του αρχηγού, που δρούσε υπό τις οδηγίες του θείου του ζυγίζοντας, συσκευάζοντας και παραδίδοντας ναρκωτικά σε χρήστες.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο γονείς του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η μητέρα ζήτησε να τοποθετηθεί στο ίδιο κελί με τον γιο της, στην ασφάλεια της Κορίνθου, μέχρι να δικαστεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας.

Τους τελευταίους 5 μήνες που παρακολουθούνταν από την αστυνομία, μόνο ο «πυρήνας» της σπείρας είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 320 ξεχωριστές πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε 811,2 γραμμάρια κάναβης, 18,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.575 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και 4 μοτοσικλέτες, 4 ζυγαριές ακριβείας, μία σιδερογροθιά και πλήθος κινητών τηλεφώνων. 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά και επιβαρυντικά στοιχεία, «παρά μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες, ενδεχομένως επιλεγμένες με τρόπο που στρεβλώνει την πραγματικότητα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM