Walk for Freedom: Πορείες κατά του τράφικινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Walk for Freedom: Πορείες κατά του τράφικινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φορώντας μαύρα ρούχα, περπάτησαν σιωπηλοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ με τα συνθήματα «Μόνο το 1% των θυμάτων διασώζονται», «Υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο σήμερα».

Στόχος του Walk For Freedom είναι να διαδοθεί το μήνυμα ότι οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση.
Εθελοντές της A21 στη διάρκεια της δράσης μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος εντοπίσει θύμα εμπορίας ανθρώπων και για την τηλεφωνική γραμμή 1109, η οποία δέχεται αναφορές για πιθανά περιστατικά, ανώνυμα ή επώνυμα.

Το Walk for Freedom αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση ενημέρωσης για την εμπορία των ανθρώπων.

Στις 20 Οκτωβρίου συγκεντρώνονται χιλιάδες πολέμιοι του trafficking σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο και κάνουν εκατομμύρια βήματα με αίτημα να καταργηθεί η σύγχρονη δουλεία, η παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό την καταναγκαστική εργασία ή τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Οι συμμετέχοντες στο 5ο Διεθνές Walk For Freedom ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία στην παραλία μέχρι τον Λευκό Πύργο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης A21.


Όταν έφθασαν μπροστά στον Λευκό Πύργο φώναξαν «ελευθερία» και απελευθέρωσαν λευκά μπαλόνια που κρατούσαν στα χέρια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM