Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πλησιάζει πλέον η ώρα του ΕΝΦΙΑ για 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση, με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες που ισχύουν αναδρομικά από την αρχή του έτους για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», τα εκκαθαριστικά σημειώματα δεν θα αναρτηθούν τον Αύγουστο όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αλλά στα μέσα του Σεπτεμβρίου, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες πάντως οδηγούν σε σημαντική αύξηση του ΕΝΦΙΑ για όσους διαθέτουν μεσαία και μεγάλη περιουσία, συνολικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Σε πολλά προάστια της Αθήνας, με τιμές ζώνης μεταξύ 1.100 και 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, οι αντικειμενικές αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά 300, 500 και 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Έτσι, σχεδόν ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2017, με τη διαφορά να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 1.500 ευρώ. 

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ