Πιθανή ζημιά εκατομμυρίων από τις εκρήξεις στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Κρυονέρι - Τι λέει ο ΑΔΜΗΕ

Πιθανή ζημιά εκατομμυρίων από τις εκρήξεις στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Κρυονέρι - Τι λέει ο ΑΔΜΗΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απροσδιόριστο παραμένει το μέγεθος της ζημιάς από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Κρυονέρι.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 11:26μ.μ, σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις στο Κέντρο και η πυρκαγιά που ακολούθησε έθεσε εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις μετασχηματιστές.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο έθεσαν, λίγο αργότερα, υπό έλεγχο την πυρκαγιά. 

Το LIFO.gr επικοινώνησε για το ζήτημα με τον διευθυντή λειτουργίας του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Βασίλειο Ζιώγα, ο οποίος εμφανίζεται καθησυχαστικός για την επάρκεια, τις εφεδρείες και την ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου. 

«Το ρεύμα δεν κόπηκε σε κανένα απολύτως νοικοκυριό ή επιχείρηση», προσθέτει ο κ. Ζιώγας που παραδέχεται ωστόσο τη σοβαρότητα της μεμονωμένης βλάβης. 

Βίντεο που κατέγραψε πολίτης:

Πιθανή βλάβη 3-4 εκατομμυρίων ευρώ

Σε περίπτωση πάντως που οι εκρήξεις έχουν καταστρέψει το «σώμα» των δύο μετασχηματιστών, η βλάβη θα είναι μόνιμη και οι μετασχηματιστές θα πρέπει να αντικατασταθούν, με το κόστος του καθενός να κυμαίνεται από 1,5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα, προτεραιότητα του ΑΔΜΗΕ είναι η αποκατάσταση της βλάβης ώστε το δίκτυο να είναι σε θέση να δεχτεί και άλλα τέτοια απρόοπτα συμβάντα στο μέλλον, χωρίς να διακυβεύεται η ενεργειακή επάρκεια. 

Εξειδικευμένοι τεχνικοί και πραγματογνώμονες ελέγχουν αυτή την ώρα το Κέντρο Υψηλής Τάσης ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και όπως μας εξηγεί ο κ. Ζιώγας, για τον έλεγχο των στοιχείων θα απαιτηθεί «κάποιος χρόνος».

Προς το παρόν πάντως ο κ. Ζιώγας διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ,τονίζοντας πως οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν χρήση όλων των ηλεκτρικών συσκευών τους, χωρίς να φοβούνται τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ