O πρώτος «λευκός» δρόμος της Αθήνας είναι γεγονός - Γιατί άλλαξε και τι θέλει να πετύχει

O πρώτος «λευκός» δρόμος της Αθήνας είναι γεγονός - Γιατί άλλαξε και τι θέλει να πετύχει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
15

Λευκός είναι από σήμερα ο πρώτος δρόμος της Αθήνας που δέχτηκε την παρέμβαση μιας καινοτόμου εφαρμογής υλικού CoolSeal.

Πρόκειται για τμήμα της οδού Βορέου (από το ύψος της οδού Αθηνάς έως την οδό Αιόλου) στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου έχει στόχο να συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών και την είχαμε δει πρόσφατα να εφαρμόζεται με επιτυχία στο Λος Άντζελες.

Η τοποθέτηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποιήσή του.

Κατά την δοκιμαστική εφαρμογή του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους.

Τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων "πράσινων" υποδομών της πόλης της Αθήνας.

O πρώτος «λευκός» δρόμος της Αθήνας είναι γεγονός - Γιατί άλλαξε και τι θέλει να πετύχει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
O πρώτος «λευκός» δρόμος της Αθήνας είναι γεγονός - Γιατί άλλαξε και τι θέλει να πετύχει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
O πρώτος «λευκός» δρόμος της Αθήνας είναι γεγονός - Γιατί άλλαξε και τι θέλει να πετύχει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

UPDATE: Κάτι δεν πήγε πολύ καλά λίγες ώρες μετά>>>> https://www.lifo.gr/now/greece/198071

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Διαβάζω όλα τα αρνητικά σχόλια και πραγματικά τρομάζω. Σε κάθε ευκαιρία κράζουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, πόσο πίσω είναι κλπ., και μόλις εφαρμοστεί μια καινοτομία, έστω σε πειραματικό στάδιο, μόνο γκρίνια και εσωστρέφεια. Τι να πει κανείς, από πουθενά δεν μας πιάνουν.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Καινοτομία ναι, μαζί σου. Το θέμα είναι να υπάρχει σωστή βάση για να εφαρμοστεί. Έχουμε δρόμους ουγκάντας και η λευκή άσφαλτος μας μάρανε.
Είσαι λάθος. Καθετί πρέπει να προσαρμόζεται στα τοπικά εγχώρια δεδομένα και όχι απλή αντιγραφή. Στην παραπάνω περίπτωση οκ δεν πειράζει, πιο πολύ για ερευνητικό σκοπό έγινε. Έτσι και αλλιώς ξέβαψε γιατί το επόμενο πρωι έβρεξε (δεν μπηκαν στον κόπο να δουν την πρόγνωση καιρού μάλλον)Και όχι δεν γκρινιάζουμε εδώ μόνο. Θυμάμαι όταν τότε πειραματικά πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική, επίσης εξέφραζα την αντίθεση μου για εκεί. Όπως και εκεί πολίτες. Λύσεις του.... είναι. Είπα παραπάνω σε σχόλιο κάποια μειονεκτήματα. Πράσινο και λιγότερη κυκλοφορία οχημάτων, αυτά βοηθάνε. Όλα τα άλλα τώρα...
α) Λάδιαβ) Τσίχλεςγ) ΓκράφιτιΌταν λες για Λος Άντζελες, πρέπει να έχεις και υποδομές και οργάνωση τύπου Λος Άντζελες.Καλό είναι για έρευνα και εν καιρώ, όταν γίνουμε κράτος, το εφαρμόζουμε και σε περισσότερους δρόμους.
μήπως να έρθουν σε επαφή και με την οφθαλμιατρική σχολή για τις επιπτώσεις που θα έχει στα μάτια μας αυτό το λευκό καλοκαιριάτικα;πιο πολύ χώμα και ακόμα περισσότερα δέντρα είναι η λύση για τη μείωση της θερμοκρασίας. Αλλά από αυτά δεν τρώνε εταιρίες...
Εντάξει δεν ήταν κακή κίνηση αλλά με τα λεφτά αυτά ας φύτευαν δένδρα όπου γινόταν και νέα άσφαλτος σε διάφορες οδούς. Το "με επιτυχία στο Λος Άντζελες" σχετικό είναι. Πάντως λευκή επιφάνεια στην Αθήνα? Με τόση κίνηση και καυσαέρια, λάδια κτλπ θα βρωμίσει η οδός και θα φαίνεται πολύ βρώμικη στο μάτι. Άσε που σε μέρες ηλιοφάνειας θα τυφλώνεσαι. Σε κάνα 2 γειτονιές ας το κάνουν για επιστημονικές παρατηρήσεις. Για ευρεία χρήση δεν το κόβω. Άσε που είναι επιρρεπή σε τίποτα γκράφιτι "Μαρία σαγαπώ" ή "Αναρχία ρε". Με κοινή άσφαλτο όλα αυτά αποφεύγονται πιο πολύ. Είχα διαβάσει σχόλια Αμερικανών όταν το δοκιμάσανε εκεί. Δεν τους άρεσε ιδιαίτερα για παρόμοιους λόγους. Φυσικά οι Υπηρεσίες το βλέπαν αλλιώς λόγω μείωσης θερμοκρασίας.
Εντάξει δεν ήταν κακή κίνηση αλλά με τα λεφτά αυτά ας φύτευαν δένδρα όπου γινόταν και νέα άσφαλτος σε διάφορες οδούς. Πηγή: www.lifo.grΕντάξει, επίσης στην Αφρική οι άνθρωποι πεινάνε, γιατί να μην τα έδιναν εκεί?