19 νεκροί και 570 τραυματίες στην Αττική από τα τροχαία του Μαρτίου

19 νεκροί και 570 τραυματίες στην Αττική από τα τροχαία του Μαρτίου Facebook Twitter
0

Δεκαεννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 570 τραυματίστηκαν σε 502 τροχαία που σημειώθηκαν τον Μάρτιο 2018, στην Αττική.

Ειδικότερα, 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα, 13 τραυματίστηκαν σοβαρά σε 12 ατυχήματα και 557 ελαφρά σε 471 τροχαία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων και δυστυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Επίσης, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 24.281 παραβάσεις, από τις οποίες 780 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

•610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 71 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

•1.940 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

•424 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

•876 για χρήση κινητού τηλεφώνου

•328 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

•1.127 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM