Αμετανόητος, χυδαίος και προκλητικός ο Αμβρόσιος, αλλά αθωώθηκε για το ομοφοβικό του παραλήρημα

Αμετανόητος, χυδαίος και προκλητικός ο Αμβρόσιος, αλλά αθωώθηκε για το ομοφοβικό του παραλήρημα Facebook Twitter
22

Μοιάζει αδιανόητο μετά από τον οχετό μίσους και χυδαιότητας σήμερα στο δικαστήριο, αλλά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αθωώθηκε.

Αυτή ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο έπειτα από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για δημόσια υποκίνηση μίσους και βίας με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Στη δίκη στο Αίγιο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος, χυδαίος και προκλητικός και υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι: «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού»

Ενδεικτικά μερικά από τα όσα είπε εν είδει απολογίας όπως τα μεταφέρει το avmag.gr:

- Για ένα άτομο που ντύθηκε παπάς σε ένα Pride: «Αν είχε όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε».

- Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.

- Όλους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται.

- Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του θεού.

- Εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.

-  Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη και έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση;

- Το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία. Που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δλδ περιφρονείστε τους.... το χρησιμοποιούμε σαν έκφραση. Σαν να λέω στη συνήγορο «Φτου σου κοπέλα μου κούκλα είσαι».

- Θεωρώ μεγάλη τιμή που είμαι σ´αυτή τη θέση.

- Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι του δημιουργήματα του θεού. Γιατι ο θεός δεν έφτιαξε ανώμαλος.

 

H απολογία του είχε επίσης αναφορές στο Ευαγγέλιο αλλά και στο Κοράνι. Μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας: «Και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες σε αυτό το θέμα», είπε αναφερόμενος στους μηνυτές του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από τη δίκη η Εφημεριδα των Συντακτών, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης  προέβαινε σε ομοφοβικά σχόλια εν είδη ερωτήσεων που πάντως δεν έγιναν δεκτές από την έδρα.

Μερικές χαρακτηριστικές ερωτήσεις και προκλητικές φράσεις:

«Αν σας πω δεσποινίς μου θα θιχτείτε;»

«Το ότι βγήκατε χέρι χέρι με το σύντροφό σας δε σημαίνει ότι προκαλείτε;»
«Αισθάνεστε φυσιολογικός;»
«Το "αφήστε αυτά τα πούστικα" είναι κάτι που λέγεται στην κοινωνία;»
«Ο Φρόυντ λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι».
«Δεν ξέρω εάν είναι κύριοι οι κυρίες οι ενάγοντες».
«Δε συμβαδίσει η αξιοπρέπεια με την ομοφυλοφιλία» .


Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων παρευρέσκεται επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο Αμβρόσιος βρέθηκε κατηγορούμενος και τελικά αθωώθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015, όταν εξ' αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από το μπλογκ του υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων. Όμως στο κείμενό του δεν ήταν τόσο ήπιος...

Για την ιστορία ένα απόσπασμα από τα όσα έγραψε ο αθώος Αμβρόσιος:

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!. Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», έγραφε ο αθώος Αμβρόσιος.

Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Συμφωνα με τη νομολογια - ειναι open season και οποιαδηποτε ομαδα - πχ αν εγω γραψω "οι ορθοδοξοι ειναι διεστραμμενοι - οπου τους βρειτε στο δρομο φτυστε τους - μην τους μιλατε, μην τους ακουμπατε, απομονωστε τους και φτυστε τους - ειναι ολοι ανωμαλοι και η ορθοδοξια μια διαστροφη οπως η κτηνοβασια" - φανταζομαι ειμαι καθολα νομιμος - σωστα??
ΑΝ ισχύουν αυτολεξεί τα λεγόμενα του στην απολογία, πρέπει να υπάρξει αντίδραση από την Εκκλησία. Λέγοντας Εκκλησάία εννοώ στο σύνολο των πιστών, ιεραρχών, λογίων και δημοσιολογούντων στον Εκκλησιατικό χώρο. Και είναι πάρα πολλοί οι διαφωνούντες. Στο κάτω κάτω δεν είναι ΑΥΤΟ το πράγμα Εκκλησία.
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δε θα υπαρξει καμία αντίδραση απ αυτούς που απαριθμείς. Επίσης θα έλεγα ότι τα λόγια του δεν είναι καθόλου εκτός του χριστιανικού δόγματος και πίστης, του αυθεντικού, όχι του "λογοκριμένου" ώστε να ταιριάζει στην εποχή και τα μυαλά μας...μεγάλη κουβέντα βέβαια...
TktkΛαμβάνοντας υπόψιν: το στερεοτυπικό των απόψεων, τη προβλέψιμο της ανάπτυξης, το ανούσιο της όλης προσπάθειας, την επανάληψη των θέσεων στα σχόλια σας, και πολλά-πολλά άλλα, δεν υπάρχει καμία διάθεση κουβέντας στην παρούσα φάση. Θα αρκεστώ να πώ (χαζεύοντας και πολλά ακόμα σχόλια ομοιδεατών σας εδώ μέσα) πως όλοι κρύβουμε έναν Αμβρόσιο μέσα μας.(Θα επιθυμούσα να δημοσιευτεί ευχαριστώ)
ΠρωτοχρονιάτικοΣαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλεςσκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλεςξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοιντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρεςκ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοιἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».
Ποιος θα τον τιμωρησει αφου ολοι στην Εκκλησια τα ιδια πιστευουν (ασχετα αν δε το λενε) κ οι δικαστικοι τα ιδια πιστευουν πολλοί δε είναι χουντικων φρονηματων.Οταν ομως καποιος σατυριζει εναν αγιο στο facebook τον κυνηγανε με λυσσα μεχρι την ακρη του κοσμου. Aλλα εδω σφυριζουν αδιαφορα.
Πόσους παπάδες έχεις γνωρίσει και αφού έχεις συζητήσει μαζί τους για τον Άνθιμο έχεις καταλήξει ότι όλοι τα ίδια πιστεύουν (ότι δηλαδή αν δεν ήταν ο νόμος όλοι οι παπάδες θα σκοτώναν ομοφυλόφιλους);Πόσους δικαστές έχεις γνωρίσει, έχεις συζητήσει πολιτικά μαζί τους και έχεις καταλήξει ότι πολλοί από αυτούς είναι "χουντικών" φρονημάτων;Ντάξ΄. Να λέμε καμιά να περάσει η ώρα αλλά μην το σκίσουμε κι όλας...ΥΓ Η μοναδική υπερασπιστική γραμμή που μπορώ να σκεφτώ για τον Άνθιμο είναι ότι δεν έχει καταλογισμό λόγω κάποιας ψυχικής (sic) νόσου. Με ενοχλεί τέτοιοι άνθρωποι να είναι λυτοί.
δεν ειναι αναγκη να τους εχω γνωρισει ολους για να εκφερω γνωμη, μιλαω για τη γενικοτερη σταση της Εκλησιας- που μονο καταδικαστικη δεν ειναι σε τετοια περιστατικα και την επιλεκτικη ευαισθησια των δικαστων, οι οποιοι δεν παρεμβαινουν σε σοβαροτατα θεματα, αλλα παρεμβαινουν σε γεροντες Παστιτσιους με υπερβαλοντα ζηλο κ αλλα παρομοια περιστατικα. Ολα αυτα δειχνουν καποια φρονηματα που υπαρχουν δεν ειναι τυχαια.
Ολοι στην εκκλησία δεν έχουν την ίδια σταση. Σεραφείμ, Αμβρόσιος και Άνθιμος είναι οι βασικοί ταλιμπα. Οι δε δικαστές δεν *παρεμβαίνουν* αλλά εκδικάζουν αγωγές ή μηνύσεις.Αυτή ήταν μια ακατανόητη απόφαση μιας και ο Αμβρόσιος θα έπρεπε να εχει τιμωρηθεί παραδειγματικά ακριβώς επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο που ασκεί επιρροή.Εξακολουθώ να θέλω να δω την αιτιολογία της απόφασης.
Είναι από τις περιπτώσεις που η ενοχή φαίνεται αυταπόδεικτη.Έχω μεγάλη απορία να διαβάσω το σκεπτικό της απόφασης και περιμένω από τον Εισαγγελέα της έδρας να ασκήσει έφεση.
Γκρεμιστε τις εκκλησιες και φτιαξτε νοσοκομειακαι σχολεια γιατι χανομασταιιιιιιιιιιι.Να πουμε εδω οτι η σιωπη της εκκλησιαςειναι συνενοχη.Αρα εκτος απο το δικαστη που πρεπει να τιμωρηθει,πρεπει να τιμωρηθει και ο επικεφαλης της εκκλησιας.Αλλα ρε παιδια,τι λεω,στην φρουτοπια τοΕλλαδισταν ειμαστε,καλα Χριστουγεννα.....
Αφού λοιπόν τα λόγια του σεβασμιότατου δεν έχουν απολύτως τίποτα το μεμπτό και επ' ουδενί δεν αποτελούν υποκίνηση βίας, να του τα ανταποδώσω:Ε λοιπόν αυτον τον ξεφτιλισμένο, φτύστε τον! Αποδοκιμάστε τον! Είναι έκτρωμα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχει! Είναι άτομο με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτός είναι τρις-χειρότερος και πολύ πιο επικίνδυνος από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Ο Θεός τον σιχαίνεται, γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους! Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε!
Ποιός πιστεύει ότι ένα επαρχιακό δικαστήριο, σε μια τοπική συντηρητική κοινωνία, μπορεί να κρίνει ακριβοδίκαια, να εφαρμόσει τον νόμο και να καταδικάσει κάποιον που έχει ισχύ σε τοπικό επίπεδο;; Ο δικαστής είναι άνθρωπος και σκέπτεται ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει αποδοκιμασία και εχθρότητα - τήρησε τους τύπους, αποδοκιμάζοντας απάνθρωπα σχόλια, αλλά ως εκεί. Το μήνυμα όμως είναι ότι ο Αμβρόσιος μπορεί να συνεχίσει να λέει όσα ακριβώς παραβιάζουν τον νόμο ατιμώρητος
Ρε θα μας τρελλανεις βραδιατικα?Ο δικαστης δεν ειναι για να τηρει τυπους,και ουτε μας ενδιαφερει αν θα αντιμετωπισει αποδοκιμασια.Η δουλεια του ειναι να τιμωρειαυτους που παραβαινουν τον νομο.Ο συγκεκριμενος παπας εχει παραβει συγκεκριμενο νομο και ο δικαστης δεν τον τιμωρησε.Αυτο ειναι παραβαση καθηκοντος και ο δικαστης θα πρεπει να τιμωρηθει.Οι νομοι πρεπει να εφαρμοζονται,δεν ειναι τυποι που βαφτιζει ο καθε πικραμενος και βαλτος οπαδος του Αμβροσιου.
Ασφαλώς ο δικαστής δεν είναι για να τηρεί τους τύπους, αλλά μην είσαι σίγουρος ότι κάποιους δικαστές δεν τους έχει βαφτίσει ο κάθε πικραμένος ή δεν είναι οπαδοί του Αμβρόσιου! Οι δικαστές παραδοσιακά ήταν συντηρητικοί. Μέχρι πριν 10 χρόνια οι δικαστίνες δεν ανέβαιναν στην έδρα φορώντας παντελόνια αλλά μόνο φορέματα και φούστες!
Πολυ σωστά! Αλλα δεν παύει να έχει δίκιο και ο foodinspector. Ποιος δικαστής θα τολμούσε να καταδικάσει έναν αρχιερέα? Όταν μάλιστα έχει απέναντι μια σημαντική μερίδα πολιτών που ασπάζεται τις πεποιθήσεις και το κήρυγμά του? Και μιλάμε για ανθρώπους της τυφλής πίστης, που έχουν την τάση να δρουν ορμέμφυτα (για να το εκφράσω όσο πιο ήπια μπορώ). Κοινώς, για να καταδικάσεις έναν τόσο σημαντικό ηγέτη, με έναν τέτοιο πιστό "στρατό" από πίσω του, χρειάζεσαι κάτι αρκετά μεγαλύτερο από ένα τοπικό δικαστήριο...
Αν βρισκοταν μπροστα του ο Χριστος στον οποιο υποτιθεται πιστευει, μαλλον θα τον εφτυνε. Τετοιο μισος και κακια που ξερναει ειναι χαρακτηριστικο της "χριστιανικης αγαπης";;
...Ωραία, εφόσον αυτά τα πράγματα δεν στοιχειοθετούν λόγο μίσους θα πω κι εγώ άφοβα ένα στιχάκι:Για κάθε φασίστα και ομοφοβικό,υπάρχει μια θέση στον Κορινθιακό. Θα διώξουν τις τσούχτρες της Βοστίτσαςνα φτάσουν στο Λουτράκι, πετάχτε τις απόχες και ετοιμαστείτε για μπανάκι!
Αθώος ο Αμβρόσιος.Καλά λένε οτι η δικαιοσύνη καποιες φορές είναι τυφλη.Ειναι ένοχος όμως στα μάτια του ελληνικού λαου γιατι η πλειοψηφία στήριξε το σύμφωνο συμβίωσης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, και του γύρισε την πλάτη.