Telegraph για Μόρια: Το «βρώμικο» μυστικό της Ευρώπης

Telegraph για Μόρια: Το «βρώμικο» μυστικό της Ευρώπης Facebook Twitter
sooc
0

Το μυστικό της Ευρώπης βρίσκεται σε μια περιοχή γεμάτη ελαιόδεντρα, περιτριγυρισμένη από συρματόσχοινα στην οποία βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες, γράφει η Telegraph.

Έτσι περιγράφει το κέντρο προσφύγων στη Μόρια η εφημερίδα η οποία μπήκε στους χώρους του στη Λέσβου.

Στο ελληνικό νησί φιλοξενούνται 7.000 άνθρωποι από περισσότερα από δώδεκα έθνη, οι οποίοι στοιβάζονται σε ένα χώρο που προοριζόταν να φιλοξενήσει μόλις 2.000 κατοίκους.

Τώρα, δύο χρόνια μετά την είσοδο ενός εκατομμυρίου μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, οι συνθήκες διαβίωσης καθίστανται ακόμα πιο απαράδεκτες, καθώς φτάνει ένα νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, αναφέρει η Telegraph.

Πολλοί από αυτούς είναι συριακές και ιρακινές οικογένειες που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη Ράκα και τη Μοσούλη μετά την απελευθέρωση των πόλεων.

«Το κέντρο στη Mόρια είναι επισήμως κλειστό για τους δημοσιογράφους, αλλά η Telegraph μπόρεσε να μπει και να ανακαλύψει ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης στο εσωτερικό του», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κόβουν ελιές για καυσόξυλα ή καίνε πλαστικές σακούλες και άλλα αντικείμενα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό και τα λιγοστά ντους είναι πολύ βρώμικα, οπότε και αναγκάζονται να πλένονται με κρύο νερό, περιγράφει το βρετανικό δημοσίευμα και συνεχίζει ότι με δεδομένο ότι πρέπει να περιμένουν για ώρες στην ουρά για ένα γεύμα, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, καταλήγει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM