Ανακοίνωση για τις αφίσες που στοχοποιούν τον καθηγητή Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο εξέδωσε το Ποτάμι.

 

«Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού Άγγελου Συρίγου, όποια στολή κι αν φορούν οι διώκτες του, είναι καθαρά φασιστική ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό πολίτη. Ο καθηγητής έχει γίνει επανειλημμένα στόχος φασιστοειδών επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε κάποιους που κολλούσαν αφίσες σε φρεσκοβαμμένο τοίχο της σχολής του», αναφέρει το Ποτάμι.

 

«Οι τραμπουκισμοί, η βία, η στοχοποίηση ανθρώπων στο όνομα μάλιστα της ελευθερίας (!), που αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ΑΕΙ, πρέπει να λάβουν τέλος. Προγραφές γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε δημοκρατίες. Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον καθηγητή Συρίγο και καλούμε φοιτητές, καθηγητές, πολίτες και φορείς να σταθούν απέναντι από τις ομάδες τραμπούκων που θέλουν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας. Οι διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης, με κάλυψη το άσυλο, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών».

 

Αφορμή στάθηκε η αφίσα που έχει κολληθεί στους τοίχους του Πανεπιστημίου αλλά και σε τοίχους στο Κουκάκι και τα Εξάρχεια, και στοχοποιεί τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο...>>>

 

 

 

  

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr