Tο τρίτο κεφάλαιο του Conjuring έρχεται για να στοιχειώσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες (trailer)

Tο τρίτο κεφάλαιο του Conjuring έρχεται για να στοιχειώσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες (trailer) Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα βγήκε πριν λίγη ώρα το πρώτο trailer του The Conjuring:The Devil Made Μe Do it, τρίτου κεφαλαίου στις περιπέτειες των παραψυχολόγων Εντ και Λορέιν Γουώρεν.

Με τα δύο Conjuring και τα δύο πρώτα Insidious, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν κατάφερε να παντρέψει τον παλιομοδίτικο τρόμο με τις multiplex ευαισθησίες του σύγχρονου κοινού, αξιοποιώντας τα διδάγματα που έλαβε από παλιότερους μετρ του είδους, που συνοψίζονται στο ότι για να χτίσεις τρόμο και ατμόσφαιρα χρειάζονται δύο βασικά στοιχεία: πλήρης και ευρηματική αξιοποίηση του χώρου μέσα στο κάδρο και χειραγώγηση του φιλμικού χρόνου.

Γέννησε, επίσης, δύο franchise, με εκείνο του Conjuring να είναι το πιο κερδοφόρο χάρη στα spin-off που ξεπετάχτηκαν, από τα οποία αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιο, αυτό θα ήταν το Annabelle Comes Home(2019) που είναι χτισμένο στη λογική μιας φιλμικής βόλτας στον Πύργο του Τρόμου στο λούνα παρκ, εκεί που τα υπόλοιπα είναι σοβαροφανή. Δυστυχώς τη σκηνοθεσία του The Conjuring: The Devil Made Me Do It δεν υπογράφει ο ίδιος ο Γουάν, αλλά ο Μάικ Τσάβες, σκηνοθέτης της χειρότερης ταινίας του «διευρυμένου συμπαντος» του Conjuring, του The Curse of La Llorona(2019).

Από το ιδιαίτερα αποκαλυπτικό trailer βλέπουμε μια ταινία που επιχειρεί να συνδυάσει τον μεταφυσικό τρόμο με το δικαστικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ. Η προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της στις ελληνικές αίθουσες είναι η 17η  Ιουνίου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM
GUINESS JONATHAN ANDERSON

Πολιτισμός / O Jonathan Anderson συνεργάζεται με τη Guinness και λανσάρει πουλόβερ αξίας 1.450 ευρώ εμπνευσμένο από χαλί παμπ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας DIOR συνεργάζεται με τη Guinness και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την αισθητική των παραδοσιακών παμπ
THE LIFO TEAM