Πέθανε ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου Καμπούκι Νακαμούρα Κιτσιεμόν - Είχε ανακηρυχθεί «εθνικός θησαυρός»

Πέθανε ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου Καμπούκι Νακαμούρα Κιτσιεμόν - Είχε ανακηρυχθεί «εθνικός θησαυρός» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Twitter
0

Από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 77 χρόνων πέθανε ο κορυφαίος ηθοποιός του θεάτρου Καμπούκι και πρωταγωνιστής, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό δράμα «Onihei Hankacho», Νακαμούρα Κιτσιεμόν (Nakamura Kichiemon). 


Ο Κιτσιεμόν γεννήθηκε το 1944 και ήταν ο δεύτερος γιος του επίσης θρυλικού ηθοποιού του Καμπούκι Ματσουμότο Κοσίρο του όγδοου. Στη συνέχεια, υιοθετήθηκε από τον παππού του από την πλευρά της μητέρας του και κράτησε το δικό του επίθετο. 


Με το «νέο» όνομα Νακαμούρα Κιτσιεμόν έπαιξε σε μια ευρεία γκάμα ρόλων σε κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο, ξεχωρίζοντας όμως για τις εμβριθείς και ριζικές ερμηνείες του στη σκηνή του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρου Καμπούκι. 


Ανακηρύχθηκε το 2011 Εθνικός Θησαυρός Εν Ζωή, ενώ έξι χρόνια αργότερα χαρακτηρίστηκε Πρόσωπο Πολιτιστικής Αξίας. 


Ο Κιτσιεμόν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον περασμένο Μάρτιο όταν, μετά από εμφάνισή του στο θέατρο Καμπουκίτσα του Τόκιο, παραπονέθηκε για αδιαθεσία. Ο ίδιος είχε αναρρώσει, προσδοκώντας να επιστρέψει στη σκηνή, ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κατέληξε. 

Με πληροφορίες από Kyodo/NHK

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ