Ο Brian Rochefort εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στην Αθήνα

 Brian Rochefort στη γκαλερί Bernier/Eliades από τις 3 Απριλίου Facebook Twitter
0

H γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Brian Rochefort, με τίτλο «Stellar Gems». Είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης εκθέτει στην γκαλερί και στην Αθήνα.

Ο Brian Rochefort (γ. 1981, ΗΠΑ) δημιουργεί συναρπαστικά κεραμικά γλυπτά που θυμίζουν μορφές ή φαινόμενα της φύσης. Κάθε έργο αποτελείται από στρώματα πηλού, τα οποία ο καλλιτέχνης σπάζει επανειλημμένα και χτίζει ξανά, σχολαστικά, για μια χρονική περίοδο, στη συνέχεια τα ψήνει, τα βάφει και τα επισμαλτώνει. Τα έργα ολοκληρώνονται ύστερα από πολλαπλά ψησίματα, ή όπως ο καλλιτέχνης λέει, «τόσα πολλά μέχρι να μην μπορώ να ψήσω άλλο».

Όλα τα έργα του Rochefort όπως και ο τίτλος τους, είναι προϊόν έμπνευσης από τα ταξίδια του καλλιτέχνη σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο, όπως ο βολιβιανός Αμαζόνιος, το Σερενγκέτι στην Τανζανία, το τροπικό δάσος στον Ισημερινό, προστατευμένους υφάλους στην Αφρική, τα νησιά Γκαλαπάγκος και πολλά άλλα μέρη.

 Brian Rochefort στη γκαλερί Bernier/Eliades από τις 3 Απριλίου Facebook Twitter
"Rosa", 2020, Ceramic, Glaze, Glass Fragments, 48 x 45 x 50 cm, Courtesy: Brian Rochefort & Bernier/Eliades Gallery, Photo credits: Marten Elder, LA, USA

Ο τίτλος των περισσότερων εκθέσεων του καλλιτέχνη συνήθως προκύπτει μετά από σενάρια που κάνει ο ίδιος για την καταστροφή του κόσμου. Η τελευταία του έκθεση «Stellar Gems» στην γκαλερί Benrier/Eliades, περιγράφει τα αντικείμενα που βρίσκονται πλέον στη γη, όταν ένας φανταστικός κομήτης ή αστεροειδής πλήττει τον πλανήτη και δημιουργεί χαοτικά συντρίμμια.

«Τα γλυπτά μου φαίνονται ξένα, εξωτικά, σαν να ήρθαν από το διάστημα ή να βγήκαν στην επιφάνεια από τα βάθη του ωκεανού. Θέλω ο θεατής να αισθανθεί ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ασυνήθιστα, ότι έρχονται από το μέλλον ή από το παρελθόν. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω γλυπτά που φαίνονται χαοτικά και σπασμένα, αλλά ταυτόχρονα ελεγχόμενα και όμορφα, με ζωντανά χρώματα και υφές που γνέφουν σε καλλιτέχνες όπως ο Franz West και ο De Kooning».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM